Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Биографията на Кърт Кобейн вече и на родния пазар

отпечатай новината

28.10.2008 14:28 | Видян 3254 пъти | Гласували 3

Биографията на Кърт Кобейн вече и на родния пазар

Тази седмица на родния книжен пазар излиза поредният луксозен том на издателство "Махалото", този път посветен на превърналия се още приживе в легенда емблематичен идеолог и фронтмен на Nirvana - Кърт Кобейн.

Красноречиво озаглавена "Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн", написаната от Чарлс Крос книга проследява живота и творчеството на сиатълския музикант в рамките на 510 страници - от раждането му на 20 февруари 1967 г. в болницата на хълма над Абърдайн, щата Вашингтон, до трагичната му смърт на 5 април 1994 г.

"Тази книга задава въпроси", четем на гърба на романа. "Въпроси, свързани с духовността, с ролята на лудостта в творческия гений, с опустошителните последствия от наркотиците и с дълбоката пропаст между хората, която понякога никакво количество любов не може да запълни.

Тази книга дава и отговори. За това кой всъщност е бил Кърт Кобейн, какви филми е гледал, кои групи е харесвал, кои са били приятелите му, от какво са вдъхновени стиховете му и защо той се превърна в последната голяма рок звезда на XX век.

Тази книга е за дъжда в Сиатъл, за гнева на неразбраните деца и за избора да бъдеш себе си. Но тази книга е преди всичко за музиката на Кърт Кобейн и Nirvana."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !