Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Евровизия отпразнува 60 с най-великите си песни и звезди

отпечатай новината

06.04.2015 09:30 | Видян 3061 пъти | Гласували 1

Евровизия отпразнува 60 с най-великите си песни и звезди

Евровизия отпразнува в легендарния театър Аполо в Лондон 60 издания. Най-великите хитове и много от звездите на най-големия попконкурс се събраха на едно място. Кончита Вурст и Дана Интернешънъл, след като изпълниха победните си песни, подкараха на финала Waterloo, шампионът за 1974 г., тъй като АББА отсъстваше.

Парчето на шведите не обра повече овации от Diva на Дана (1998) и Rise Like a Phoenix (2014) на Кончита, за която имаме още една свързана новина днес. Прочулите се след участие в паузата на Евровизия през 1994 г. Ривърденс изкараха страхотен танц под погледа на първата победителка - Лиз Асиа, която печели с Rafrain първия фест през 1956 г. в Лугано, Швейцария, когато участват само 7 страни - близо 40 по-малко, отколкото днес. Първият мегахит на Евровизия пък е Воларе на Доменико Модуньо, което не само се превръща в неофициален химн на най-музикалната страна Италия, но и в световен златен хит с хиляди кавъри.

Най-продаваното парче за всички времена от шампионите в конкурса е Save your kisses на Брадърхуд ъф мен от 1976 г., което пласира за дни 6 милиона копия след победата в Евровизия и 6 седмици е начело на най-претенциозния чарт - английския. Забавното е, че хитът не се харесва на друга група и отлежава цели 2 години, преди да бъде изпълнен. Интересно, дали ако участваше през 1974 г. щеше да бие АББА и тя никога да не стане най-комерсиалната група в историята - това никой не може да каже! 30 години след Брадърхуд ъф мен - през 2006 г. се наложиха чудовищата от Лорди, които донесоха първо място на Финландия с Хард рок Алелуя. Те също пяха на шоуто в Лондон.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !