Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Крисия запя “Металика” с Разградската филхармония

отпечатай новината

15.04.2015 09:00 | Видян 1118 пъти

Крисия запя “Металика” с Разградската филхармония

10-годишната Крисия Тодорова бе гост-солист на Разградска филхармония “Проф. Димитър Ненов” в концерт от програмата “Фортисимо в клас”, съобщава „24 часа”.Инициативата на братята Хари и Максим Ешкенази се финансира от фондация “Америка за България” и се реализира от 5 години, научи Блиц. Тази учебна година екипът на “Фортисимо в клас” е запознал над 2800 четвъртокласници в 30 български училища с девет основни симфонични инструмента.

На заключителните концерти в София, Пловдив, Русе, Разград и Благоевград малчуганите си припомнят наученото, отговарят на гатанки за всеки от инструментите и слушат как те звучат в оркестър. Всеки от концертите има гост-изпълнител, в София е бил Графа, в Разград вчера пред съучениците си пя Крисия, в Пловдив и Русе ще е Печенката.

Водещ на разградския концерт бе журналистът от Нова тв Виктор Николаев, диригент - Максим Ешкенази, солисти бяха двама талантливи цигулари от Варна - Мартин и Александър Зайранови. Впрочем те са номинирани за наградата “Стоян Камбарев” за млади български таланти.

Пълната зала с четвъртокласници от ОУ “Васил Левски” и ОУ “Никола Икономов” в Разград чу творби на Бетовен, Вивалди, Чайковски, Щраус, Сарасате, саундтрака от “Карибски пирати”. Най-силни бяха аплодисментите за Крисия, която изпя класическата балада на “Металика” Nothing Else Matters.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !