12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Божинов в Локо Горна при баща си

отпечатай новината

15.04.2015 11:03 | Видян 1733 пъти

Божинов в Локо Горна при баща си

Валери Божинов може да се озове в „Локомотив" (Горна Оряховица) през лятото. Нападателят вече подшушнал на доведения си баща Сашо Ангелов, който е треньор на отбора, борещ се за влизане в „А" група, че не би било лошо да го вземе. От сегашния му клуб „Тернана" обявиха, че ще му бият шута в края на сезона. В Италия никой друг не го иска, а трансфер в друга страна също е малко вероятен. Затова опциите пред Валерко се изчерпват с „Локо" (ГО) и евентуално „Левски".

Кариерата на 29-годишния Валери Божинов върви стремглаво надолу, след като не можа да се наложи в средняка в Серия „Б" „Тернана". Той отиде там с големи амбиции, но стигна само до редки проблясъци. Божинката е вкарал едва пет гола от началото на сезона. Треньорът Атилио Тесер е крайно разочарован от играта му и е категоричен, че повече не го иска в отбора, научи "Всеки ден'.

На Апенините веднага прогнозираха, че никой друг италиански тим няма да пожелае Божинов, въпреки че българинът е добре познат на местните отбори. Естествено, веднага се заговори, че той ще се върне в „Левски", откъдето отиде в „Тернана". Сините били склонни да го вземат отново, тъй като му дължат пари, но се говори, че Валерката имал други планове. Той вече намекнал на доведения си баща Сашо Ангелов да му пази място в „Локо" (Горна Оряховица), ако отборът влезе в „А" група. Ангелов е треньор там и Божинката смятал, че ще се чувства много комфортно, ако работи с него. Президент на клуба пък е Бончо Генчев, с когото също имал прекрасни отношения.

Железничарите са близо до елита. В момента те са на второ място в „Б" група, което дава промоция за първия ешелон. „Пирин" (Благоевград) обаче им диша във врата, тъй като е само с една точка по-малко. Въпреки това в Горна Оряховица са убедени, че ще стигнат до „А" група за първи път от 1995 г. насам. Божинов се радвал на възраждането на футбола в родния си град и искал да стане част от еуфорията. А и отборът има една от най-големите агитки в България и в Горна Божинката ще бъде посрещнат като истински футболен бог.

Именно Сашо Ангелов помага на Валери да тръгне към големия футбол. До него е при първите му стъпки в Малта, а после следват трансферите в „Лече", „Фиорентина", „Ювентус", „Манчестър Сити", „Спортинг" и „Парма".

За съжаление Божинката рано свърши с големия футбол и едва 29-годишен е пред идване в Горна Оряховица, където отново ще се събере с баща си. Сега обаче бил щастлив, тъй като можел да си избере отбор, който сам иска, без да се съобразява с когото и да било. Докато беше женен за Николета Лозанова, изборът му на тим до голяма степен бе свързан с нейните капризи и желания.

снимка: Lap.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !