Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Уди Алън срещу Натали Портман в Кан

отпечатай новината

12.05.2015 18:00 | Видян 3591 пъти

Уди Алън срещу Натали Портман в Кан

Сблъсък на суперзвезди се очаква да бъде голямото надцакване на фестивала в Кан, който се открива. В един и същи ден и час журналистите ще бъдат сериозно раздвоени. Дали да гледат последния филм на Уди Алън – Неразумен човек. Или пък да предпочетат дебюта на известната актриса Натали Портман като режисьор – Приказка за любов и тъмнина. И двата филма са програмирани в Двореца на Кроазет в петък от 11,30 часа местно време.

Вероятно обаче и Уди, и натали ще бъдат засенчени медийно от премиерния в четвъртък в Кан нов вариант на легендарния екшън Лудият Макс. Вместо Мел Гибсън, който придоби звезден статус именно с тази роля преди повече от три десетилетия, ще видим в легендарния образ здравенияка Том Харди, доста по-различен от австралийския финяга, когото още помним. Вместо Тина Търнър от оригинала, до новия Макс застава Шарлийз Терон. В Кан вече арбитрите на елегантността залагат дали тя е пристигне с прическата си от филма – остригана първи номер. Лесбо имиджът на бившата топмоделка е по-страховит от този от филма Чудовище, защото за Лудия Макс тя е станала като Мис Фитнес. Също като филмите на Алън и Портман, и суперпродукцията за света след апокалипсиса е извън конкурсната програма в Кан. Друга продукция със специална прожекция, и то среднощна, е Ейми на Асиф Кападия (БАФТА за „Сенна“). Филмът е посветен на Ейми Уайнхаус и ще покаже невиждани кадри от архива на трагично отишлата си от този свят попзвезда, която бе по-известна може би с пороците, отколкото с парчетата си. Авторът на био-то разказва, че именно това му е било най-интересно – как Ейми прави от проблемите си музика и изукство като комбинация от „сурова честност и върховен талант“.


Едно от най-очакваните заглавия в състезателната селекция е „Море от дървета“ на канския фаворит Гъс ван Сант, който е тачен на Лазурния бряг със своите често трудни за гледане филми. Този път той използва две големи холивудски звезди – носителя на миналогодишния Оскар Матю Маконъхи и красавицата Наоми Уотс. По ирония на съдбата и този филм ще бъде излъчен в петъка на Уди Алън и Натали Портман, но поне се разминава с тях като време на прожекцията и ще разчита на голям интерес. Любимецът на Гъс – Майкъл Пит пък е главната звезда на филма Асфалт, където си партнира с Валерия Бруни Тедески – сестрата на Карла Бруни.

Конкурсната програма ще изправи един срещу друг трима италианци. Досега Нани Морети и Паоло Сорентино, чийто последен филм „Голямата красота“ не бе харесан толкова в Кан, колкото в Холивуд и му донесе Оскар, вероятно защото не са го разбрали, се редуваха в годините с изявите си на Кроазет. Този път към компанията им се пресъединява и Матео Гароне. Тоъ ще разказва Приказката на приказките, Морети представя Моята майка, а Сорентино – Младост. И всичките са кандидати за отличия на фестивала.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !