Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

10-те най-богати двойки на планетата

отпечатай новината

24.07.2015 13:00 | Видян 2114 пъти

10-те най-богати двойки на планетата

Те може да не са най-щастливите двойки на света, но със сигурност са най-богатите, съобщава "Marketwatch".

Номер едно в списъка са съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, които тази година празнуват 21 години от сватбата си. В тяхна чест консултантската компания Wealth-X изчисли кои са най-богатите двойки на планетата.

Въпреки че някои от милиардерите в този списък не са намерили истинската любов от първия път, проучване установи, че богатите двойки са склонни да остават заедно завинаги.
Съпрузите, които печелят годишно по 125 000 долара, са с 51% по-малко вероятно да се разведат в сравнение с двойките, които печелят по-малко от 25 000 долара в годината, сочи изследване на университета Емъри в Атланта.

Състоянието на Бил и Мелинда Гейтс се оценява на 85,7 млрд. долара.

Втори е испанският предприемач, основател на веригата магазини за дрехи "Зара" Амансио Ортега и съпругата му Флора Перес. Тяхното богатство достига 70,7 млрд. долара.

Трети в класацията са Уорън Бъфет и Астрид Менкс, които притежават 65 млрд. долара.

Четвърти в списъка са Дейвид и Джулия Кох, собственици на империята "Koch Industries", които имат 47,5 млрд. долара.

На пета позиция е брат му Чарлз и съпругата му Елизабет, които притежават 47,4 млрд. долара.

Собственикът на верига кина Ван Цзянлин и жена му Лин Нинг притежават състояние от 40,7 млрд. долара, с което си спечелват шеста позиция.

Основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи управляват 39,8 млрд. долара попадат на седмо място.

Бернар Арно и съпругата му Елен Мерсие, Собственици на групата за луксозни стоки "Ел Ви Ем Ейч"-Луи Вюитон-Мое Хенеси(LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy), са най-богатите французи с портфейл от 38,7 млрд. долара - те са на осмо място в класацията.

Следващ сред богаташите е основателят и генерален директор на най-голямата социална мрежа в света Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан с 38,5 млрд. долара състояние.

Един от основателите на веригата магазини Уол-март (Wal-Mart) Джеймс Уолтън и съпругата му Лин притежават 36,2 млрд. долара и затварят класацията с десетте най-богати двойки в света.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !