Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Световни випове наддават за Фаберже у нас

отпечатай новината

11.09.2015 10:56 | Видян 765 пъти

Световни випове наддават за Фаберже у нас

Световни випове ще наддават в София за копия от бижута на Фаберже, изработени от корифея за руските императори. Това ще се случи на втория Парижки бал у нас, който събира международен елит на 3 октомври в хотел "Маринела".

Огърлицата и гривната са от колекцията на нюйоркския музей "Метрополитън". Между аксесоарите, които ще бъдат предложени на благотворителния търг, е още и пръстен на "Луи Марго", пише "Стандарт". Брошки на "Ив Сен Лоран" и "Шанел" пък има сред наградите от томболата. За там са приготвени шест литографии на френската художничка Леонор Фини, композиция на Дечко Узунов, маслени платна, африкански статуи, книги...

Приходите са за Националното училище за танцово изкуство. Бляскавото събитие отново е под почетния патронаж на Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита. Ако те са в София на 3 октомври, може и да бъдат на бала. Вероятно в последния момент бившият премиер ще предостави свой любим предмет за аукциона. Домакини на соарето са Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, жена му Мария и Христо Куртев, президент на сдружение "Парижки бал".

Кувертът е 200 лева. Вече почти всички места за изкупени, похвали се вчера Куртев пред медиите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !