Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Владо Николов е Лили Иванова на волейбола

отпечатай новината

19.10.2015 09:00 | Видян 3592 пъти

Владо Николов е Лили Иванова на волейбола

Колко голям е човек. Не е колкото мечтите му. Нито зависи от 2-метровия ръст. Големият човек си личи по големите дела. Например, когато бръкне в джоба си и извади нескромната сума от 30000 лв., за да спаси детско – юношеската школа на „Левски”. И нищо чудно, че признателните сини решиха да кръстят училището на негово име, на името на Владо Николов.

След 20 години в професионалния волейбол и след като веднъж беше напуснал националния ни отбор, той се върна, за да даде рамо на момчетата в домашното ни Европейско първенство.

Както сам обяви, не би си помислил за миг, че след като се е скъсал на стари години от тренировки, би могло да се допусне да не се доберем до битката за медалите. И  като капитан поведе останалите до заветното класиране пред невероятната публика в „Арена Армеец”.

Следващата стъпка са олимпийските квалификации, където отново ще се борим с най-силните отбори и ще бъде още по-тежко. Но явно според Владо Николов изпуснатият медал от Лондон 2012 г. и Пекин 2008 г. може да се хване на игрите в Рио 2016 г.

Многократен шампион на няколко държави

и носител на медали от европейско и световно първенство за един голям мъж на 38 остава само един връх за покоряване в края на неговия път на волейболната арена. После съдбата му е свързана с училището на неговото име, където иска да погтовя всички, които искат да играят любимия му спорт – „от 5- до 55-годишни”, както сам разказва.

Към него се обръщали не само деца, но и зрели хора, които все питали как човек може да се научи да борави с топката като Владо. Като приключи със спорта, той има намерение да им го покаже лично. Ще съчетава тази работа с президентството в най-силния ни и негов роден син клуб.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !