Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Салпаров аха да стане футболист

отпечатай новината

20.10.2015 13:25 | Видян 2271 пъти

Салпаров аха да стане футболист

Той прилича на Бербатов не само външно. Теди Салпаров, също като Митко, е голям шегаджия и поддържа духа на отбора. Направо си е душата на волейболната ни компания, която наричаме още национален отбор на България. И не е никак случайно, че всички са му приятели.

Първата любов на волейболната звезда е футболът. И днес той може би щеше да бъде съвсем като Бербатов, ако не беше майка му Тодорка, на която е кръстен и която го насочва директно към своя спорт. Така Теди става не футболист, а волейболист.

Първоначално треньорите никак не са във възторг от него, понеже е висок „само” 187 см, а това е наистина много малко за спорта на великаните, където 95% от момчетата са с ръст над двата метра. Все пак желанието му за игра, 24-каратовата усмивка и благия нрав го правят любимец на първия му отбор ЦСКА, който впоследствие ще стане собственост на брат му. Там вади и голям късмет, защото треньорът Александър Попов решава да го направи либеро.

Оттам пътят към младежкия и мъжкия национален отбор е проправен, защото Теди се оказва идеален за новата по онова време позиция. Той е само на 17 години, когато за първи път е поканен в разширения състав на мъжкия национален тим. Но трябва да минат дълги четири години, за да получи шанса да участва като титуляр. Годината е 2003 г.

Контузията на негов приятел го вкарва в играта
 
Наложителното отсъствие на Даниел Пеев се оказва билетът за късмета на Теди и той не изпуска шанса да блесне и да остане на арената като титуляр за години напред. Пътят нататък е известен и стига до четвъртото място на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Играта на Салпаров не остава незабелязана не само от българските, но и от международните специалисти. Така националът печели още един шанс, за който мечтае всеки волейболист, и професионален спортист изобщо, да играе в най-добрите първенства на Стария континент.

Първият класен шампионат , в който Салпаров попада е руският. Той е смятан за втори по сила след италианския, но за състезтелите има един много важен бонус. Парите, които се получават в северната страна са най-високите спрямо всички останали национални първенства. Така

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !