Ален Делон е неузнаваем

Френската филмова легенда Ален Делон беше смятан за един...

Смях: Ма то тука е Варна уе чуек

Преди години по новините се въртеше едно прословуто...

Деменция убивала бавно Робин Уилямс

отпечатай новината

09.11.2015 20:26 | Видян 1136 пъти

Деменция убивала бавно Робин Уилямс

Покойната легенда - актьорът Робин Уилямс се е разпадал физически и умствено месеци преди да се самоубие миналата година и е бил толкова тежко болен, че са му оставали около три години живот, изпълнен с мъчения. Това каза вдовицата му Сюзан Уилямс в първото си интервю след като носителят на Оскар за "Добро утро, Виетнам" бе открит обесен на колана си в дома им в калифорния, предаде Ройтерс.

Уилямс, който почина през август 2014 г. на 63-годишна възраст, е бил диагностициран с Паркинсон три месеца по-рано и е проявявал симптоми на скованост, нарушение на вестибуларния апарат и дезориентация, каза съпругата му пред предаването "Добро утро, Америка" на телевизия АВС

Освен това аутопсията показала, че Уилямс страда от деменция, причинена от т.нар. телца на Леви, която поразява прогресивно умствените способности на болния.

Телцата на Леви са специфични формирования в централния мозък, каквито в ограничени количества има и при здрави хора на преклонна възраст. Но умножаването им е признак за дегенерация на невронния цитоскелет и се установява чак при аутопсия, както и станало и при Робин Уилямс.

Според Сюзън Уилямс на актьора са му оставали може би още 3 години живот, "но това щяха да бъдат много, много тежки години" за всички.

"Не депресията уби Робин. Тя бе само един от, да кажем, 50-те симптома и беше от по-малките сред тях", казва вдовицата на актьор

Деменцията му е започнала да се усеща година по-рано и в последните месеци симптомите са се влошили и актьорът, по думите на Сюзън Уилямс, "просто се разпадаше" физически и психически. Той осъзнавал, че губи разсъдъка си. Планирани са били неврологични тестове, но седмица преди тях той посегна на живота си.

Сюзън Уилямс казва още, че от 8 години съпругът ѝ не е употребявал алкохол и наркотици, но деменцията е настъпвала с пристъпи на депресия и параноя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !