Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Почина "Петият Бийтълс"

отпечатай новината

12.11.2015 14:56 | Видян 2409 пъти

Почина

Анди Уайт - изявен барабанист през 60-те години на миналия век, който заменя новобранеца Ринго Стар в дебютния сингъл "Love Me Do" на "Бийтълс", е починал на 85-годишна възраст, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на семейството му.

Съпругата на Уайт Теа Рут е съобщила, че музикантът е починал в понеделник в дома си в Калдуел, Ню Джърси, след като няколко дни по-рано е получил инсулт.

Роденият в Шотландия Анди Уайт вече е опитен музикант, когато Рон Ричардс от британската звукозаписна компания И Ем Ай рекърдс му се обажда през септември 1962 г. и го вика в лондонското студио "Аби Роуд", за да помогне в записите на нова група от Ливърпул. Формацията - "Бийтълс", работи над парчето "Love Me Do" на Джон Ленън и Пол Маккартни. Продуцентът на ливърпулската четворка Джордж Мартин е недоволен от работата на новобранеца Ринго Стар, заменил наскоро първия барабанист на "Бийтълс" Пийт Бест.

Записани са две версии на песента "Love Me Do" - едната с Анди Уайт на барабаните и Ринго Стар на дайре, а другата със Стар на барабаните. През последвалите десетилетия са звучали и двата варианта на сингъла. Уайт свири на барабаните и в бонус парчето "P.S. I Love You".

Звукозаписната сесия продължава няколко часа. За труда си Анди Уайт получава пет лири. Барабанистът никога повече не свири с "Бийтълс". Въпреки това Уайт остава известен като един от няколкото музиканти, наричани "петия бийтъл", които са работили с легендарната ливърпулска четворка, без да са част от основния й състав.

Анди Уайт е работил и с други известни музиканти, сред които Том Джоунс, и е концертирал с Марлене Дитрих, Бърт Бакара и Рос Стюарт.

Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !