Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Ален Делон лежал 11 месеца в затвора

отпечатай новината

19.11.2015 16:56 | Видян 5394 пъти

Ален Делон лежал 11 месеца в затвора

Ален Фабиен Морис Марсел Делон направи 80 на 8 ноември. Точно преди 55 години той стана световна звезда с филма „Роко и неговите братя”. И оттогава до днес е наричан „сърцеразбивач”, с чиято слава на кинозвезда биха могли да спорят единствено Пол Нюман и Робърт Редфорд.

Образът на Роко, който отведнъж прави Ален Делон легенда, много прилича на самия актьор. Вижте само за каква съдба, като съжет за роман или тв сериал става въпрос...
Когато Ален е на 4, родителите му Едит и Фабиен се развеждат.  Момчето, появило се на този свят в Скео, предградие на Париж, е оставено само на себе си, защото и майка му, и баща му се женят втори път и си правят още деца – полусестра и двама полубратя на бъдещия киноидол. Четвърт корсиканец, синеокият тийнейджър не може да изтърпи дисциплината в католическото училище, където го записват, за да „не пречи” вкъщи. Местят го от школо в школо, докато накрая едва 14-годишен прекъсва своето образование.

Работи като месар

в магазина на пастрока си. Но и това не е неговото място, както усеща. Записва се във флота, когато е само на 17 години. Смята, че по този начин ще се спаси завинаги от света, в който израства – от Франция, от семействата си, от своята среда. Е, получава му се. Флотът праща младежа на другия край на света. Ален попада във вихъра на урагана, наречен Индокитайска война през 1953-1954 година.
Службата обаче също не успява да научи на дисциплина непокорния бунтовник без кауза. Той е пратен за 11 месеца в закона заради неподчинение. Така Ален разбира, че и флотът не е неговото място под слънцето. След като е изгонен от военно-морските сили на Франция, през 1956 година той се прибира в родината си.
Без пари и без работа, той се хваща с какво ли не. Бил е келнер, портиер, секретар, продавач. Покрай тези непрестижни позиции, се запознава с актрисата Брижит Обер, която го взема със себе си на фестивала в Кан. Това се оказва за него билетът за късмета.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !