Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Смях: Сашо Йовков драпа за шеф на БНТ

отпечатай новината

26.11.2015 16:05 | Видян 2229 пъти

Смях: Сашо Йовков драпа за шеф на БНТ

Спортният журналист Сашо Йовков е фаворит да смени шефката на БНТ Вяра Анкова на поста генерален директор на държавната телевизия, съобщава столичен седмичник. Йовков даже вече пишел концепция за развитие на телевизията. Мандатът на Вяра Анкова изтича през 2016-а и според закона тя няма право да се кандидатира за трети мандат. Въпреки че до смяната й има доста време, сред служителите в БНТ вече вървят сондажи кой да я смени.

Йовков отговарял на всички условия за поста. Той работи в БНТ от 25 години и никога не е напускал медията, въпреки че е получавал предложения за по-добро възнаграждение.

Сред вижданията му за развитие на държавната телевизия Йовков планира да се направи спортен канал към БНТ, който да подкрепи обществения спорт. Това щяло да стане със съдействието на Спортното министерство.

Също така той предвиждал да се увеличи културно-образователната програма на БНТ и бил твърд в намеренията си да продължи традицията на Вяра Анкова националната телевизия да продуцира български сериали.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !