Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

БНТ почита паметта на Мариана...

В памет на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева...

Хосе Карерас опита специалитетите на шеф Марко Лукиари

отпечатай новината

02.12.2015 14:12 | Видян 1284 пъти

Хосе Карерас опита специалитетите на шеф Марко Лукиари

Хосе Карерас вече от два дни е в София и използва всяка свободна от репетиции минута, за да разгледа забележителностите на столицата и да се наслади на родното гостоприемство. Снощи Маестрото сам пожела да опита най-добрите италиански специалитети в София, приготвени от шеф-готвач Марко Лукиари. В тесен кръг от близки и приятели, единият от тримата тенори се наслади на традиционните италиански вкусове от популярния ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi".
Шеф Лукиари успя да впечатли единия от тримата тенори със специално меню, включващо традиционната салата бурата с домати и песто, пресен калмар на скара, пакери с рагу и най-вкусните десерти в заведението – панакота с боровинки по неаполитански и тирамуси по най-стара рецепта. Хосе Карерас поздрави шеф-готвача за уютната обстановка и най-вече - вкусната храна, като обеща отново да посети Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi", ако му остане време в следващите дни от престоя му у нас.

Маестро Карерас не е първата световна звезда, която се доверява на Къщата на италианските традиции – само от началото на есента Марко Лукиари приготви своите специалитети за Ерос Рамацоти, звездите от Белканто (най-талантливите млади италиански оперни звезди, представени от фондацията на Лучано Павароти), актрисата Клаудия Кардинале, писателите Гийермо Мартинес и Маргарет Мацантини, режисьорът Сержо Кастелито и много други.

Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” на 3 декември е изключително голям. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активна кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията. На сцената в зала 1 на НДК на Карерас ще партнират оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс” под диригентството на Давид Хименес и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова.

Прощалният концерт на Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Организатор на събитието е Жокер Медиа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !