Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Шокиращата история на журналистите от "Спотлайт" идва в "Люмиер"

отпечатай новината

19.02.2016 14:00 | Видян 2019 пъти

Шокиращата история на журналистите от

Поредното голямо заглавие ще зарадва зрителите в кино „Люмиер” през месец февруари. „СПОТЛАЙТ” ще бъде показан в киносалона по време на премиерната му седмица за страната.

Филмът разказва удивителната истинска история за отличения с награда „Пулицър” екип „СПОТЛАЙТ“ от разследващи журналисти на в-к „Бостън Глоуб“, който през 2002 г. шокира света с разкритията си, че католическата църква систематично е прикривала многобройни случаи на педофилия, в които са замесени над 70 местни свещеници.

Точните дати на прожекциите са: 20 февруари (събота) от 18:00 часа и 21 февруари (неделя) от 20:30 часа.

Режисьор на продукцията е Том Маккарти, а в ролите гледаме: Марк Ръфало, Майкъл Кийтън, Рейчъл Макадамс, Лив Шрайбер, Джон Слатъри, Стенли Тучи, Брайън д‘Арси Джеймс и Били Крудъп.

„СПОТЛАЙТ” е свързан по интересен начин с класиката от 1976 г - „Цялото президентско войнство”. Филмът за разследването на Удуарди Бърнстейнпо скандала Уотъргейт носи Оскар® на Джейсън Робърдс за ролята му на редактора на Washington Post Бен Брадли, който е баща на създателя на „Спотлайт“ Бен Брадли Младши. Първият филм вдъхновява ново поколение журналисти, които да разследват институциите без ограничения в името на истината. През 2015 г. „СПОТЛАЙТ” обръща внимание на добродетелите на разследващата журналистика в момент, когато мнозина смятат, че тя се изразява единствено в 24-часовите новинарски емисии, клюки за знаменитости и сензационни интернет клипчета.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !