Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Почина Нанси Рейгън

отпечатай новината

07.03.2016 09:44 | Видян 1141 пъти

Почина Нанси Рейгън

На 94 години от сърдечни проблеми си отиде бившата първа дама на Америка Нанси Рейгън, съпруга на 40-ия президент на Америка Роналд Рейгън. В последните години тя преживя няколко инцидента, включително счупен таз и счупени ребра, които я задържаха дълго време на легло.

Нанси започва кариерата си като актриса през 40-те години на миналия век, а през 1952 г. се омъжва за Роналд Рейгън, тогава актьор и президент на гилдията на киноактьорите. Двамата се срещат през 1949 г. по инициатива на Нанси, която иска да изчисти името си от полепналите по него съмнения, че е „комунистка”. В онези години – годините на маккартизма и т.нар. „лов на вещици” - е доста опасно да те набедят за комунист в Холивуд. Известно време двамата се срещат тайно, тъй като Рейгън е в процес на развод.

Припомняме, че Роналд Рейгън си отиде през 2004 г. след 10-годишно боледуване от Синдрома на Алцхаймер. "Това е най-лошата болест, която може да сполети човек, защото те лишава от възможността да споделяш. С Роналд не успяхме да споделим великолепните си общи спомени" - призна преди години Нанси Рейгън, за която е известно, че съпругът й я наричал "мамче".

EVA.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !