Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кои актьори предпочетоха веганството

отпечатай новината

14.03.2016 11:30 | Видян 3882 пъти

Кои актьори предпочетоха веганството

Уди Харелсън

Той се доверил на веганска диета и след няколко дни неговата кожа се променила – била чиста. Оттогава веганството е начина му на живот.

Актьорът не само не употребява животински продукти, но и се грижи за екологичното хранене, стремящо се към съзнателно отношение към природата. Заедно със семейството си отглежда плодове и зеленчуци във ферма на хавайския остров Мауи. Докато е там, Уди Харелсън не ползва дори мобилни телефони, заради негативното действие на електромагнитните вълни, а също така шофира електромобил. Харелсън е собственик на веганския ресторант Sage в Лос Анджелис.

Джаред Лето

Музикантът и актьор трудно може да докаже, че е на цели 44 години. Хубавата си външност той дължи на диетата, която спазва. Лето бил просто вегетарианец, но постепенно станал веган и е такъв в продължение на 20 години.

Брад Пит

На пръв поглед в семейството на Брад Пит и Анджелина Джоли всичко е идеално: голяма фамилия, блестяща актьорска кариера... Но и при тези звезди има конфликти. Породени са от факта, че Пит е веган от много години, а Джоли при все, че обича животните, не иска да се откаже от месото.

„Дълго време бях вегетарианка и това едва не ме уби. Разбрах, че получавам недостатъчно вещества и се чувствах зле“, спомня си актрисата.

Конфликтът на звездната двойка дошъл заради децата. Брад бил уверен, че те може да се откажат от месото, докато Джоли била напълно против. Изборът си Пит обяснил с това, че растителноядството е по-положително от животноядството. По думите му, в зеленчуците и плодовете има много повече микроелементи и витамини, а месото е нищо повече, освен убито от човека живо същество. Спазващ строга растителна диета, Брад е убеден, че веганството му влияе положително на организма, помага на мозъка и повишава интелекта и продължителността на живот.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !