Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Забраниха реклама на Гучи заради слаби модели

отпечатай новината

11.04.2016 16:50 | Видян 1519 пъти | Гласували 1

Забраниха реклама на Гучи заради слаби модели

Не за първи път рекламни кампании на водещи модни компании биват забранени заради твърде слаби модели. Този път Британският съвет по рекламните стандарти разкритикува марката Гучи и забрани реклама на колекцията Resort 2016. Представител на съвета коментирал снимки с факта, че талиите им са много тънки, а изражението на лицето е мрачно и подхожда на призрак.

Ръководството на Гучи не се съгласи с обвиненията и счита, че подобно мнение е твърде субективно. Представители на марката заявили, че лицата на моделите подчертават естествената красота и не акцентират върху слабата фигура, а самата реклама е създадена за „възрастната аудитория“ и не оказва негативно влияние на младото поколение.
Също така оттам уверяват, че в снимките са взели участие не толкова слаби модели, колкото с „тънка конструкция“. Тези доводи все пак не убедили Британският съвет по рекламните стандарти и те забранили кампанията.

През лятото на 2015 г. Съветът по рекламните стандарти счете за неуместна рекламната кампания на друга голяма модна марка – Saint Laurent, заради крехките фигури на техните модели.

източник: tialoto

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !