Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Лили Иванова и Митко Щерев на война във Фейсбук

отпечатай новината

13.04.2016 11:03 | Видян 2214 пъти

Лили Иванова и Митко Щерев на война във Фейсбук

Лили Иванова кара десетината си най-верни фенове да плюят в социалните мрежи композиторите, които преди няколко години й забраниха да пее някои от най-популярните си песни, пише „Телеграф”. Певицата имала списък с верните си почитатели, на които може да разчита да бълват „змии и гущери” срещу враговете й. В замяна на това тя им дава безплатни билети за по-предните редове на концертите си, както и по някоя плоча от последния си албум.

По нейна идея феновете й са направили група във Фейсбук срещу авторите, забранили да пее песните им. На мушката е основно Митко Щерев, автор на известните песни „Осъдени души”, „Хризантеми”, „Стари мой приятелю” и още десетина хита.

Преди няколко години Лили дори заведе дело срещу композитора заради негово изказване, че не може да чете ноти и че пее на плейбек. Освен Щерев, атакувани са и Асен Гаргов и Георги Красимиров-Герасим, автори на песни, забранили тя да ги изпълнява.
Според Митко Щерев примата не спазва Закона за авторско право и не предоставя на авторите 8% от приходите на всеки концерт, на който изпълнява песните на композиторите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !