Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Поли Генова на финал на Евровизия!

отпечатай новината

13.05.2016 10:01 | Видян 1382 пъти

Поли Генова на финал на Евровизия!

Поли Генова вдигна публиката в Стокхолм на крака с песента си „If Love Was A Crime“ („Ако любовта беше престъпление“) и класира страната ни на финала на конкурса Евровизия.

Песента на Поли Генова се пребори със силната конкуренция на още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия и остана сред 10-те финалисти от втората полуфинална вечер.

Гласуването на журито и телевизионните зрители определи на финала да отидат представителите и на Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Победители от първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.

Така на финала в събота, 14 май, ще пеят 26 изпълнители – 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и „голямата петорка“ (основателите и главни спонсори на конкурса) – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Вече е определен редът на изпълненията за финала в събота. Поли Генова ще пее под номер 8.

tialoto

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !