Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Хулио Иглесиас Джуниър: По-малкият ми брат пропя преди мен

отпечатай новината

23.05.2016 16:39 | Видян 4557 пъти

Хулио Иглесиас Джуниър: По-малкият ми брат пропя преди мен

Хулио Иглесиас Джуниър е първородният син на световноизвестния испански бард и испанската телевизионна водеща и модел Изабел Прайслер и по-голям брат на Енрике Иглесиас. Майка им е братовчедка на Стив Маккуин и настояща любов на писателя Марио Варгас Льоса, а баща им – носител на Грами, автор на 80 албума, от които са продадени 300 милиона копия.

Хулио Иглесиас Джуниър е роден в Мадрид. „Баща ми беше винаги на път – разказва Хулио младши. – Понякога ме вземаше със себе си. Още като малък обикалях цяла Европа по време на турнетата му. Качваше ме и на сцената. За първи път ме издърпа да пея до него през 1980 г. в Хирошима. Бил съм на седем години. Мразех това, защото много се притеснявах.“

Когато е на 10, родителите на Хулио се разделят и баща му го взема със себе си в Маями. „Той ми предаде своята страст към пеенето – продължава Джуниър, – въпреки че не пееше вкъщи. Но пък на гости ни идваха звезди като Майкъл Джексън, Даяна Рос, Доли Партън... Още си спомням, бях на 10-12 години, как на концертите на баща ми жени си свалят сутиените и ги хвърлят към сцената. И въпреки че първо исках да бъда пожарникар, после – футболист, като гледах какво се случва в публиката на шоутата на баща ми, реших, че искам и аз да работя същото като него.“

Той сигурно също го е искал. Давал ли ти е някакви съвети?

Баща ми не е от хората, които дават съвети. Той ни се доверяваше на двамата с Енрике. Винаги ни е подкрепял, когато сме искали да правим нещо, но ни убеждаваше да станем лекари или адвокати. Винаги е бил много директен. Казваше: „Шоубизнесът е смърт!“ Не ме е съветвал конкретно, по-скоро ме е възпитавал да бъда скромен и честен, благодарен на почитателите си и на хората, които ме подкрепят и са около мен. Енрике тръгна директно по стъпките на баща ни. На мен ми беше нужно повече време, за да го направя.

Как започна да работиш като модел?

Когато бях тийнейджър, фотографът Брус Вебер ми предложи да ме снима в реклама за Versace. Беше забавно, а и успявах сам да си плащам сметките за телефона. После водих собствено шоу по латиноамериканския канал Latin American TV, казваше се Mosaico. Пътувахме из цяла Южна Америка и просто показвахме красиви места. Беше много готино, но най-много и истински ми се занимаваше с музика. Издадох първия си албум Under My Eyes, който комбинираше рок и соул, през 1995 г. Беше на английски език. Следващите ми два албума бяха на испански. Междувременно се снимах в комедийни сериали в Испания. Телевизията ми допадаше. Харесваше ми да бъда предизвикван като актьор всеки ден. Това те държи много мотивиран и в суперформа.

Мнозина оприличават изявата ти на сцена с тази на Джордж Майкъл. Кой ти е повлиял най-много музикално, освен баща ти?

Да, наистина съм чувал такива сравнения и те ме ласкаят. И все пак повече ми е въздействала музиката на Стинг, Брайън Адамс и Майкъл Джексън. Слушам хип-хоп и денс музика, също и албумите на баща ми. Зависи в какво настроение съм.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !