Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Зрители питат имало ли е проникване...

Все още цари мълчание след голямата изцепка в последния...

"Под прикритие" струва на БНТ 20 милиона лева

отпечатай новината

17.06.2016 11:01 | Видян 2883 пъти

Най-успешният български сериал "Под прикритие" се оказа и най-скъпата филмова продукция за всички времена в България, пише "Уикенд". Източници разкриват, че 6-те сезона с мафиотските приключения на Иво Андонов, Куката, Джаро, Косъма и компания са стрували на издържаната от данъкоплатците държавна телевизия малко над 20 милиона лева.
Макар за филм с продължителност от 54 минути лимитът, отпускан от финансовия отдел на държавната телевизия да е 220 000 лева, много от епизодите в последните два сезона са излезли двойно повече на БНТ, мълви се под сурдинка. Именно поради тази Причина продуцентът от страна на БНТ Севда Шишманова упорито отказва да предостави на обществеността точни данни и разбивки колко са стрували епизодите.
Категоричният отказ на Шишманова да даде отчет за разходите налива вода в мелницата на слуха, че шефката е вършила нередности покрай скритите реклами, които изобилстваха в сериала и особено в последния 6-и сезон дразнеха окото даже на най-големите фенове на инак сполучливия криминален епос.
Опозиционно настроение към еднолично взимащата решения Шишманова подмятат, че тя е определяла лично кои фирми и продукти да участват със скрита реклама, като е отбивала едни оферти за сметка на други. Така например пиците "Доминос" били силово наложени заради близостта На Шишманова с един от шефовете на веригата "Лазгин", макар от друга голяма световна верига да били дали далеч по-добра оферта.
Из коридорите на "Сан Стефано" 29 се носи и още един, далеч по-грозен слух, който гласи, че тя е прибрала огромна и неприемлива за родните стандарти сума като продуцент и даже сценарист.
На финала на "Под прикритие", излъчен преди 2 седмици със стилна масова прожекция в зала №1 на НДК, Севда Шишманова попреcoли Манджата със самохвалството, обявявайки сериала за най-продавания в света. Разбира се, Севда Шиш. не обяви колко приходи са постъпили в БНТ от продаването на авторските права на 176 държави, или там колкото бяха, но някои подмятат, че това е донесло на държавната телевизия приход от около 2,5 милиона лева - обидно малко на фона на гръмогласното изхвърляне, че "Под прикритие" е по-търсен и желан по света от "Игри на тронове", "Престъпна империя", "Черни платна", "Къща от карти" и куп други високобюджетни световни продукции.
Успехът на "Под прикритие" в България действително е безспорен, но внушенията, че това е най-излъчваният сериал в света извикват иронични усмивки и посаждат съмнението, че Шишманова бяга пред вятъра, за да не бъде питана защо БНТ е похарчила 20 милиона лева за сериал.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !