Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Лео замърсява околната среда с приема си

отпечатай новината

04.07.2016 12:27 | Видян 1075 пъти

Лео замърсява околната среда с приема си

По време на приема, на който холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще бъде домакин, за низ от A-списък звезди, супермодели и богати филантропи по-късно този месец (20 юли), той ще отправи вдъхновяваща молба, целяща да мотивира гостите му да се включат в предприемането на повече действия по отношение на глобалното затопляне.

Но вместо да организира събитието в Лос Анджелис, където се намират повечето от неговите гости, актьорът е решил да проведе Гала вечерята си във фенския курорт Сен Тропе и по този начин гостите му ще трябва да летят до другия край на света при огромни разходи за околната среда.

Снощи, зелени активисти побързаха да критикуват 41-годишният Ди Каприо, който през февруари изнесе вдъхновяваща реч по време на Оскарите, за да предупреди за опасностите, породени от изменението на климата и въпреки това не съобразява колко щети и вредни емисии ще нанесе на околната среда, карайки гостите му да минат 6000 мили до френската ревиера.

Знаменитости, като Кейт Хъдсън, Чарлийз Терон, Кейт Бланшет, Марион Котийар, Пенелопе Круз, Робърт Де Ниро, Скарлет Йохансон, Арнолд Шварценегер и Кевин Спейси, се очаква да присъстват заедно с множество международни рок и поп звезди, супермодели и магнати. И докато една маса за 12 души възлиза на цена до £ 125 000, то реалната цена ще бъде платена от околната среда.

Ако само един гост от 500-те поканени избере да лети общо 12 000 мили - отиване и връщане от Лос Анджелис до Сен Тропе с частен самолет - един изключително вреден за околната среда начин за пътуване - то ще се произведе 86 тона въглероден диоксид, а какво ще стане като всеки от тях реши да използва частния си самолет...

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !