Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Дилов-син към Слави: Смени си лайняните сценаристи, или се кандидатирай за депутат!

отпечатай новината

19.12.2008 15:40 | Видян 11377 пъти | Гласували 3

Дилов-син към Слави: Смени си лайняните сценаристи, или се кандидатирай за депутат!

Скъпи Слави,

Избирам откритото писмо, защото в последните няколко години твоите сценаристи се упражняват с променлив успех върху мен и "Гергьовден", и - неизменно в мое отсъствие. И реших - този път - да  не замълча не заради поредните неистини, свързани с малката и симпатична партия "Гергьовден", а заради ставащото по отношение на парламента в последните няколко дни.

Ще го кажа направо. Парламентът в никакъв случай не е най-съвършената форма на управление, но всичко друго, изпробвано от човечеството, като първа мярка води до бесенето на такива като теб, Слави. И като мен. По време на революция или диктатура първата жертва е истината и свободата на словото.

Няма как в Парламента да има само гениални и добронамерени хора по простата причина, че избирателите не са само гениални и добронамерени. В крайна сметка няма представителна демокрация, която да се е издигнала над нивото на избирателите си. Както няма телевизионно предаване, което да се е издигнало над нивото на сценаристите си.
Лаская се от предположението, че по мое време, а и по времето на Росен Петров, може всякакви глупости да сме правили, но поне щяхме да се постараем да разберем какво е "ин виво" и какво е "ин витро" и да обясним на нашите по-непросветени другарчета, че „ин виво" не означава секс. Вярно е - има хора, които ако за две минути не мислят за секс, нещо са се разсеяли, но е вярно също  така, че критичният патос не пада от това, че си се запознал със същността на проблема.

А за фонда, който разбуни духовете, истината е доста по-сложна - пари за "ин витро" и "ин виво" има, въпросът беше как да се контролира разхода им така, че да стигат по предназначение, а не някъде другаде. И тук госпожа Антония Първанова успя по брилянтен начин да ви подведе да подкрепяте един проект, който най-малкото съдържа подозрения за конфликт на интереси.

Твоето предаване беше използвано, Слави, и то не заради твоята злонамереност или подкупност, а поради глупост. Както стават повечето неща у нас.Твоите сценаристи дори не разбраха, че става дума за два различни акта - специален закон и бюджета на държавата. И ако законът беше подкрепен, то съвсем справедливо депутати от най-различни  партии се противопоставиха на идеите на г-жа Първанова как точно да наместят парите за репродуктивно здраве.

Цялата шумотевица около „ин виво" и „ин витро" беше аберацио иктус - отклоняване на вниманието по посока на невиновно лице. Твърде вероятно е заседанието на парламентарната комисия да е обидило конкретен човек и председателят на комисията, както и председателят на парламента е длъжен да се извини, а етичната комисия да излезе с решение и наказания.

Но когато наречеш всички депутати лайнари, това издава не толкова лош вкус, колкото комплексарщина. По простата причина, че не всички са лайнари. А и по наше време нямаше нужда сценаристите да излизат на авансцената и да ругаят, за да може някой да запомни имената им. А що се отнася до депутатството - да, имате всички основания да мразите народните си представители, защото имате всички основания да мразите себе си.  Мисля, това вече го изяснихме.

Да се нападат с думи и камъни парламентите е полезно, често здравословно. Особено, когато имаш идея какво друго на тяхно място да предложиш. Ти какво предлагаш Слави, с призивите за негласуване?

Управление на Ахмед Доган? Защото неговите хора гласуват независимо от твоите призиви; Монархия? "Дедо" ти е любим от едно време, ама дори хипотетичната възможност да му станеш зет, на която толкова се забавлявахме, вече е в историята. Тя се муньоса, така да се каже, както и доста хектари гори и земи.

Служебен кабинет на Бойко Борисов и Волен Сидеров? Сигурен ли се, че след такъв ти ще имаш телевизия, от която да се излъчваш или ще се върнеш към революционните времена на мазетата и кабелните телевезии?

Имам конкретно предложение към теб - или си смени сценаристите, или излез на избори. Стани народен представител, поеми отговорност за делата си, не само за думите и разпредели парите между диабетиците, онкоболните и бездетните майки. След което ще можеш да се порадваш и ти на определенията „боклуци, лайнари и предатели", както се радвам аз сега.

Любен Дилов-син

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Дилов с красавица

Няма коментари към тази новина !