Китайски говори внучката ми: Путин

Хит по време на срещата на руския президент Владимир...

Милиардер остави децата си без пари...

Милиардерът Павел Дуров, който основа Телеграм, заяви,...

Джуджи стана тапас майстор

отпечатай новината

12.12.2016 12:17 | Видян 1232 пъти

Джуджи стана тапас майстор

Испански изкушения на малки хапки, поднесени специално от Джуджи, опитаха гостите на новия бар в София – My Tapas. Винаги усмихнатата и харизматична Деляна Маринова-Джуджи прие с удоволствие предизвикателството да застане зад бара и да приготви няколко вида тапас от менюто на новото заведение, следвайки вещите напътствия на домакините. Тя приготви любимия на всички тапас с чорисо върху сос от манатарки и малки кюфтенца с доматен сос. После ги поднесе на гостите, сред които беше и певицата Мария Грънчарова.  

Откритата демонстрацията на Джуджи беше съобразена с основното правило в My Tapas Bar - всички тапас и деликатеси да бъдат приготвяни на място, пред погледа на гостите. Поднасянето на малки комплименти или индивидуални порции мезета не е присъщо за баровете у нас. My Tapas Bar се стреми да пренесе тази испанска култура на хранене и удоволствие от комбинирането на вкусовете в центъра на София. Произходът на думата „тапас“ идва от стария обичай чашите в испанските кръчми да бъдат покривани с резен хамон или парче хляб за да се предпазят от мушици и прах. От там думата tapa - „похлупак“ постепенно придобива съвременното си значение на „мезе“, нещо за хапване в компания на питието.  

Вкусни тапас с чоризо, наденички с лимонов крем, тапас със салсичон и паста от патладжан или абсолютната испанска класика тапас бравас – печени картофки в доматен сос, месни деликатеси и сирена бяха само малка част от испанските искушения, които опитаха гостите. За високия градус на вечерта помогнаха и хубавите питиета, които са на особена почит в My Tapas Bar. Гостите можеха да избират между първокласно чешко, немско и испанско пиво, а почитателите на виното имаха на разположение листа от различни испански и български вина.

В допълнение на основната тапас кулинария и съчетанието ѝ с най-подходящото питие, собствениците са се захванали с амбициозната мисия да представят и популяризират някои позабравени сортове българско вино, регионални деликатеси и стари техники за консервиране на храна в уютната обстановка на My Tapas Bar на ул. „Христо Белчев“ 8.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !