НАЙ-НОВИ
Китайски говори внучката ми: Путин
Хит по време на срещата на руския президент Владимир...
Милиардер остави децата си без пари...
Милиардерът Павел Дуров, който основа Телеграм, заяви,...
Джуджи стана тапас майстор
12.12.2016 12:17 | Видян 1232 пъти

Откритата демонстрацията на Джуджи беше съобразена с основното правило в My Tapas Bar - всички тапас и деликатеси да бъдат приготвяни на място, пред погледа на гостите. Поднасянето на малки комплименти или индивидуални порции мезета не е присъщо за баровете у нас. My Tapas Bar се стреми да пренесе тази испанска култура на хранене и удоволствие от комбинирането на вкусовете в центъра на София. Произходът на думата „тапас“ идва от стария обичай чашите в испанските кръчми да бъдат покривани с резен хамон или парче хляб за да се предпазят от мушици и прах. От там думата tapa - „похлупак“ постепенно придобива съвременното си значение на „мезе“, нещо за хапване в компания на питието.
Вкусни тапас с чоризо, наденички с лимонов крем, тапас със салсичон и паста от патладжан или абсолютната испанска класика тапас бравас – печени картофки в доматен сос, месни деликатеси и сирена бяха само малка част от испанските искушения, които опитаха гостите. За високия градус на вечерта помогнаха и хубавите питиета, които са на особена почит в My Tapas Bar. Гостите можеха да избират между първокласно чешко, немско и испанско пиво, а почитателите на виното имаха на разположение листа от различни испански и български вина.
В допълнение на основната тапас кулинария и съчетанието ѝ с най-подходящото питие, собствениците са се захванали с амбициозната мисия да представят и популяризират някои позабравени сортове българско вино, регионални деликатеси и стари техники за консервиране на храна в уютната обстановка на My Tapas Bar на ул. „Христо Белчев“ 8.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !