Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

1500 души с изненада за Кабаиванска

отпечатай новината

14.12.2016 15:49 | Видян 1412 пъти

1500 души с изненада за Кабаиванска

1500 души изненадаха импровизирано Райна Кабаиванска във вторник вечерта с предстоящия й на 15 декември рожден ден. Това се случи след третия, последен за годината спектакъл на операта „Турандот“ на Школата Кабаиванска и Нов български университет.

Публиката, нейните ученици, заедно с оркестъра и хора на Софийска опера и балет изпяха „Многая лета“ и аплодираха бурно голямата оперна прима, която излезе на сцената, за да поздрави младите оперни артисти и цялата трупа на Софийската опера веднага след спектакъла.

Трите представления на „Турандот“ от Джакомо Пучини на 9, 11 и 13 декември предизвикаха възторга на българската публика, пише 24 часа. Специално за спектакъла в София пристигнаха за участие млади артисти от Школата на Райна Кабаиванска от Италия, Южна Корея, Испания, Китай , Сърбия и България. Всички те са участници в майсторските класове на голямата оперна актриса в НБУ, Академия Киджана в Сиена и Музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена, Италия, стипендианти на нейния фонд и вече градят международни кариери.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !