Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Почина холивудстаката легенда За За Габор

отпечатай новината

19.12.2016 11:59 | Видян 984 пъти

Почина холивудстаката легенда За За Габор

За За Габор, известна както с личния си живот, така и с кинокариерата си, почина в неделя след сърдечна криза, съобщи нейният девети съпруг Фредерик фон Анхалт. Разстроеният принц Анхалт сподели с АФП, че За За Габор е починала в дома им, заобиколена от семейство и приятели. ѝ"Всички бяха там. Тя не почина сама", каза той.

За За Габор, родена като Шари Габор, е американска актриса от унгарски произход. Тя е известна като победителка от конкурси за красота и покорителка на мъжки сърца. Участва в десетки филми, сериали и телевизионни предавания. Тя е и една от най-известните светски дами, около която се заплитаха сензации и скандали, прочута бе с екстравагантност и специално чувство за хумор.

Родена е в Будапеща, Унгария. Семейство Габор имат еврейско потекло. Дебютът и в киното е през 1936 г. Жени се 9 пъти. Има една дъщеря, родена през 1947 г. През 2002 г. претърпява автомобилна катастрофа. През 2005 г. получи инсулт, след което преживя няколко операции. През 2010 г. счупи крак след падане у дома и отново на няколко пъти лежи в болница. Участва във филмите „Ние не сме женени!“ (1952), „Мулен Руж“ (1952), „Лили“ (1953), „Допир до злото“ (1958), „За първи път“ (1959), играе себе си в „Пепи“ (1960) и „Голо оръжие 2½“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !