Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Сбогом принцеса Лея, почина и Кари Фишър

отпечатай новината

28.12.2016 10:17 | Видян 2552 пъти

Сбогом принцеса Лея, почина и Кари Фишър

Американската актриса Кари Фишър, станала най-популярна с ролята си на принцеса Лея от сагата „Междузвездни войни“, почина на 60 г. Това съобщи семейството ѝ в изявление, съобщиха световните агенции. 60-годишната актриса получи инфаркт в петък по време на 11-часовия полет от Лондон за Лос Анджелис, 15 минути преди приземяването в Ел Ей, пише ialoto.

Актрисата стана известна след ролята си в оригиналната трилогия „Междузвездни войни“ през 1977 година. Тя участва и в последното продължение от поредицата „Силата се събужда“. Нейна роля бе предвидена и в планирания следващ епизод на сагата.

Кари Фишър е също писателка и сценаристка, известна с откровените разкази за борбата си с психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Почти автобиографичната ѝ книга „Пощенски картички от ръба“ („Поздрави от Холивуд“, Postcards From the Edge) бе филмирана през 1987 г. с участието на Шърли Маклейн и Мерил Стрийп.

Фишър трансформира в книга и моноспектакъла „Мечтаната чашка“ (Wishful Drinking), игран на Бродуей и заснет като документален филм за HBO. Фишър е дъщеря на актрисата Деби Рейнолдс и певеца Еди Фишър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !