Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Обявиха номинираните за Оскар

отпечатай новината

24.01.2017 17:47 | Видян 1733 пъти

Обявиха номинираните за Оскар

В Лос Анджелис обявиха претендентите за Оскар. Филмът Ла ла ленд получи 14 номинации за, изравнявайки досегашния рекорд на Титаник и Всичко за Ева. Музикалната лента ще се състезава в категорията най-добър филм с Лунна светлина, Първи контакт, Манчестър до морето, На всяка цена, Lion, Огради, Скрити числа и Възражение по съвест. За режисура са номинирани Мел Гибсън за Възражение по съвест, Денис Вилньов за Първи контакт, Деймиън Шазел за Ла ла ленд, Кенет Лонерган за Манчестър до морето и Бари Дженкинс за Лунна светлина. За актьор в главна роля са номинирани Кейси Афлек, Андрю Гарфийлд, Райън Гослинг, Виго Мортенсен, Дензъл Уошингтън. В категорията за най-добра актриса претендентите са Изабел Юпер, Рут Нига, Натали Портман, Ема Стоун и Мерил Стрийп.

Късометражната анимация "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев е сред номининираните за престижната награда "Оскар" и ще се бори за отличието с още четири филма.

Церемонията започва на 26 февруари преди полунощ българско време и за шеста поредна година ще бъде предавана пряко по бТВ Синема.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !