Протест: Лизо, Джейн Фонда и още...

Вече няколко дни в САЩ се организират протести, породени...

Уволниха Леа Мишел след обвиненията в...

Актрисата Леа Мишел, която доби световна популярност със...

Формулата на любовта излиза на пазара

отпечатай новината

14.06.2017 12:46 | Видян 761 пъти

Формулата на любовта излиза на пазара

На 15 юни излиза Формулата на любовта – нова книга от поредицата Съвременни европейски романи на издателство Хермес, предназначена за модерни дами, които ценят качествената проза. В нея Симона Спарако преплита трогателна любовна история с елементи от източната философия и квантовата физика. Резултатът е изключително въздействащ роман за силата на любовта и съдбата, който ще ви остави без дъх.

Симона Спарако е родена в Рим през 1978 година. Занимава се с писане на сценарии и романи. Завършила е комуникации в Англия, но се връща в Италия и следвайки страстта си, се записва във факултета по сценични изкуства. Посещава курсове по творческо писане и има магистърска степен по филология от университета в Торино. През 2008 г. пише първия си роман – Книга за любовта. През 2013-а излиза романът й Никой не знае за нас, превърнал се в бестселър чрез читателски препоръки и продаден в над 100 000 екземпляра.

С него става финалист в престижния литературен конкурс Стрега. Третият й роман – Ако затворя очи, затвърждава успеха й и спечелва три големи италиански литературни награди.
„Формулата на любовта“ се появява през март 2016 г. и заема първо място в италианските класации за бестселъри, изпреварвайки Умберто Еко и Елена Феранте. Лея и съпругът й Виторио се преместват в Сингапур заради неговата кариера. Виторио е мил, грижовен и амбициозен, но Лея не е щастлива с него.

В спомените й постоянно изплува образът на първата й голяма любов – нейния съученик Джакомо. Математическият гений, който й разкрива формулата на любовта. Той е най-страстният любовник, но и мъжът, разбил два пъти сърцето й. В миналото на Джакомо е скрита тайна, която помрачава дните му и не му позволява да обича.

Лея се чувства като затворник в модерния апартамент в чуждата страна и запълва времето си с писане на книга. За нейна огромна изненада, малко италианско издателство проявява интерес към романа й. Тя се връща в Рим, за да го редактира и подготви за печат. И се изправя очи в очи с Джакомо.

Според квантовата физика нищо не може да раздели две елементарни частици, щом веднъж се срещнат. Те ще бъдат свързани завинаги – дори и да продължат по различни и непредвидими пътища. Защото, макар любовта да е подвластна на съдбата, понякога съдбата е неподвластна на времето.
автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !