Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Родна пиеса се превърна в хит в Америка

отпечатай новината

15.06.2017 17:46 | Видян 1447 пъти

Родна пиеса се превърна в хит в Америка

Директорите на няколко големи театрални компании зад океана ще се срещнат лично с авторите на българската пиеса Паякът, за да преговарят за правата на постановката. Мениджърите на водещи театри от Флорида ще бъдат специални гости на премиерата на американската версия на представлението.

Йордан Славейков и Димитър Касабов, чието дело са драматургията и режисурата на „Паякът”, заминават за Америка в началото на юли. Премиерата на спектакъла с американски актьори е планирана в рамките на големия театрален фестивал в Маями, Флорида - Summer Alternative Theatre festival. Двамата режисьори са поканени да вземат участие в последните репетиции на американската постановка.

Този месец у нас Паякът ще се играе на 19 юни (понеделник) в Шумен, на 20 юни (вторник) пред софийска публика на сцената на ТР Сфумато и на 29 юли (четвъртък) в Плевен. В Паякът брат и сестра (Пенко Господинов и Анастасия Лютова), сиамски близанци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неизречени думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода...

Пиесата разглежда проблема за близостта и необходимостта от нея; и нейната невъзможност. Двамата автори поставят на фокус взаимоотношенията в двойка, които на пръв поглед изглеждат банални. Паякът е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът такъв какъвто е, не ни задоволява. Паякът като метафора на неосъществените желания и копнежи, чиято паяжината води към тъмната страна личността.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !