Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Ерик Клептън спасил басиста на U2 от алкохола

отпечатай новината

27.06.2017 17:15 | Видян 1399 пъти

Ерик Клептън спасил басиста на U2 от алкохола

Басистът на U 2 - Адам Клейтън, направи кратка ретроспекция към борбата с алкохолизма и отдаде победата си на близки приятели като легендарния китарист Ерик Клептън. Това се случи на ежегодната церемония на MusiCares, която помага на музиканти да се справят със зависимостите.

От фондацията наградиха 57-годишния англичанин, а той не пропусна да благодари и на сценичното си семейство U 2. Клейтън призна, че първоначалните му убеждения са били, че спиртните напитки вървят ръка за ръка с това да си част от рок група.

Но неговите близки приятели и колеги - Ерик Клептън и Пийт Таунсенд, му показали правия път. „Хората те съдят и казват, че зависмостите те правят слаб или лош, но от собствен опти знам, че хората, които се рехабилитират и възстановяват всъщност са много смели. Но Ерик Клептън винаги беше от другата страна на телефона. Той ми каза, че трябва да променя живота си и че няма да съжалявам.“, изповяда се басистът в интервю пред Variety.

Изпълнителят на Shot The Sheriff също има дългогодишен опит в борбата срещу зависимостите. От 1968 до 1989 г. той се опитваше да превъзмогне пороците си. В началото на 90-те това стана факт и оттогава 72-годишният китарист помага на други музиканти да последват примера му.

Източник и снимка: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !