Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Глоба грози Украйна заради Евровизия

отпечатай новината

30.06.2017 17:10 | Видян 1633 пъти

Глоба грози Украйна заради Евровизия

Да заплати значителна глоба е заплашена Украйна, след като през май беше домакин на „Евровизия”. До това заключение стигна Европейският съюз за радио и телевизия (ЕРСТ), след като отбеляза, че страната е предизвикала забавяне в организацията на песенния конкурс и не е използвал сътрудничеството на институцията по време на скандала с Русия.

Припомняме, че Украйна забрани влизането на Юлия Самойлова на територията на държавата, тъй като е пяла в Крим след анексирането му. Тогава ЕСРТ съобщи, че страната има право да не допуска участници, нарушили законите й, но се опита да преговаря с двете страни. Русия, от своя страна, отказа да се яви на „Евровизия” дистанционно.

"В резултат на това вниманието бе отвлечено от самото състезание, а репутацията на конкурса бе поставена в риск. Затова ръководството на конкурса препоръчва каналът на украинската обществена телевизия UA:PBC да плати солидна глоба, съгласно правилата на състезанието", се казва в комюнике на ЕСРТ. Оттам не споменават обаче какъв ще бъде евентуалният размер на сумата, която ще трябва да плати каналът.

Източник и снимка: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !