Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Глен Кембъл загуби битката с Алцхаймер

отпечатай новината

10.08.2017 14:46 | Видян 1459 пъти

 Глен Кембъл загуби битката с Алцхаймер

Легендарният кънтри музикант Глен Кембъл почина вчера в клиника в Нашвил, след като води дългогодишна битка с болестта на Алцхаймер. Тъжната вест бе съобщена от семейството на 81-годишният певец. "Съкрушена съм. Дължа му всичко което съм и което ще бъда. Той ще бъде запомнен с много любов", гласи публкацията на дъщеря му Ашли Кембъл в Туитър.

Изпълнителят на Adios проговори за болестта си за първи път през 2011 г., малко преди да потегли на своето прощално турне, което бе запечатано в документалната лента „Глен Кембъл: Ще бъда аз“. Хората, работили с Кембъл над документалната продукция казват, че проектът е помогнал на редица семейства, засегнати от болестта. Режисьорът на филма Джеймс Кийч разкрива, че по време на продукцията носителят на „Грами“ е успял да запази доброто си настроение и чувство за хумор.

Броени часове след вестта за кончината му, редица звезди изразиха своите съболезнования публично. "Глен Кембъл беше специален, защото притежаваше огромна дарба. Неговият глас е един от най-невероятните, звучали някога в шоубизнеса. Той беше и велик музикант", казва в свое видео кънтри певицата Доли Партън. Сред останалите знаменитости, които отдадоха почит на Кембъл, бяха Брад Пейзли, Чарли Даниълс, Блейк Шелтън, Дейвид Ковърдейл, Шерил Кроу и много други.

Кембъл е роден през 1936 година в щата Арканзас в бедно семейство. По време на своята полувековна кариера музикантът издаде над 70 албума, чиито общ тираж надхвърли 40 милиона копия. През 2012 година кънтри легендата получи почетната награда "Грами" за цялостен принос в развитието на музиката и звукозаписа. През 2005 година неговото име беше записано в Залата на славата на кънтри музиката в Нашвил.

Източник: Monitor.bg



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !