Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Над 200 лв. плюскане на калпак на вечеря за европредседателството от джоба ни

отпечатай новината

25.09.2017 11:07 | Видян 2146 пъти

Над 200 лв. плюскане на калпак на вечеря за европредседателството от джоба ни

200 лв. за плюскане на калпак на официалната вечеря на откриването на европредседателството предвижда пусната от ресорното министерство поръчка, а това е една минимална пенсия от 1 януари 2018 г., с която възрастният български данъкоплатец трябва да живее цял месец. Такива цени на куверти няма и в Кан! Парите са от джоба на всеки работещ българин.

Гръмовният скандал с фирмата на адвоката на Иван и Андрей, която спечели дни след сключването на дружествения си договор поръчка за 391 000 лв. за 4 тв клипа за европредседателството, при 18 000 лв. по-ниска оферта на утвърден конкурент не е единствената около форума.

Над милион спечели фирма, нефигурираща в Търговския регистър и не притежаваща Единен идентификационен код – ЕИК, двете най-важни условия за съществуването й. Става въпрос за консорциума Аутдор принт, който поема абсолютно ненужните рекламни пана, които ще опасват София и самия НДК по време на европредседателството, сякаш за някого ще бъде тайна къде и кога се провежда. В. Банкеръ е получил обяснение, че „обединението е съвсем ново и затова съществуването му още не е отразено в регистрите”.

Събирането на две толкова щедри поръчки в ръцете на фирми, които тепърва се раждат и даже за втората може да се спори дали де юре е редовна, поражда сериозни подозрения за нагласяването на търговете.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !