Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Sofia Fashion Week показа стил и изисканост в първата вечер на българските дизайнери

отпечатай новината

27.09.2017 16:59 | Видян 2541 пъти

Sofia Fashion Week показа стил и изисканост в първата вечер на българските дизайнери

Спортен фурор и изящни дантели впечатлиха публиката

Талантливото струнно трио Хипнотик откри Седмицата на модата есен/зима 2017 в София с виртуозното си изпълнение Либертанго на Пиацола под аплодисментите на препълнената зала EFE на хотел Маринела.

Залата за събитието беше декорирана с 2 000 хиляди ръчно сгънати оригами, а естествен мъх и камък допълваха цялостната визия. Класическото оригами  представлява сгъната хартия във формата на птицата жерав-символ на мира.

Това е част от Японската култура и според легендата, ако направиш хиляда хартиени жерава това, за което копнее сърцето ти, ще стане реалност. Декораторът Милена Атанасова по невероятен начин успя да пресъздаде една вълнуваща атмосфера на най-модното събитие за България.  

Първата от трите вечери на SFW 2017 започна с дългоочакваните ревюта на български дизайнери и марки, а началото на страхотното шоу дадоха прекрасните модели на модна група AGRESSIA, която вече над 25 години е лидер в производството на мъжки облекла. Новата им колекция е наречена 12А и, и на сцената дефилираха актьорите от най-новия документален филм на режисьора Николай Василев, посветен на проблемите в българското средно училище. Облеклата в нея са предимно спортно-елегантни, всекидневни, подходящи за младежката аудитория. Верни на стила си AGRESSIA показаха много стилни,аристократични и бизнес модели за мъже.

Дизайнерът Румяна Константинова, представи палта от висококачествени материи, от мохер, алпака и вълна – предимно едноцветни, свободни и обемни, с големи и красиви копчета. Пухените якета, остават актуални и този сезон, но с акцент от свежи, цветни принтове със средна дължина. Кожените якета – абсолютната и с нищо незаменима класика, бяха съчетани с панталони от фина вълна, което гарантира безгрешна комбинация от стил и удобство.

Атмосферата след тях бе наелектризирана от новата колекция на вечно експериментиращия дизайнер Атанас Парушев. Той представи модели за градския, смел и различен мъж, който експериментира във всекидневието си, но и в специалните случаи. Колекцията е изработена от естествени материи и иновативни кройки, а дизайнерът смело е експериментирал с цветовете, защото, както сам казва „българският мъж не е скучен мъж“.

Страхотната Жана Жекова и нейната нова колекция есен/зима внесе много елегантност и усещане за вечерен шик. Моделите на Визаж – Ирена Милянкова и Венета Харизанова представиха по великолепен начин вечерните рокли – в комбинация от дантела, шифон и коприна, запазената марка на Жана Жекова. Нежните рокли са изработени от красиви тъкани, в някои от моделите дантелата изкусно имитира татуировка върху тялото в класическите цветове, черно, сиво, синьо, екрю, подходящи за всеки изискан случай.

Модна къща BANDEROL дефилира с колекцията си есен/зима, в която облеклата следват извивките на тялото във впечатляваща комбинация от обемни поли от тюл и шифон. Моделите са изключително женствени и представени във всички вариации на бялото, дантелата и 3D елементите. Чувството, което оставят е за комфорт и максимално удобство, но и голяма доза подчертан аристократизъм.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !