Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

За какво са ни всичките велоалеи:...

За какво са ни всичките велоалеи: Фото на деня

Дани Бойл отличен от Гилдията на режисьорите

отпечатай новината

02.02.2009 09:28 | Видян 1747 пъти

Дани Бойл отличен от Гилдията на режисьорите

Дани Бойл е тазгодишният носител на наградата на Гилдията на американските режисьори за работата си над лентата "Беднякът милионер", предадоха световните информационни агенции.

Тези отличия са ключова спирка по пътя към "Оскар"-ите. Гилдията ги раздава от 1948 г.

За 60 години само в шест случая удостоеният с приза на организацията за най-добър режисьор не е успявал да спечели и "Оскар".

Сред номинираните за отличията на Гилдията на американските режисьори освен 52-годишния Дани Бойл бяха още Кристофър Нолан с лентата му "Черният рицар", Гюс ван Сант за "Милк, Дейвид Финчър за "Странният случай с Бенджамин Бътън" и Рон Хауърд за "Фрост/Никсън".

"Беднякът милионер" е филм за момче от мумбайските бордеи, което забогатява благодарение на индийската версия на "Стани богат".

Той се очерта като фаворит за "Оскар" за най-добър филм, след като спечели основното отличие за най-добър актьорски състав и на церемонията на 15-ите награди на Гилдията на американските актьори, съобщи Ройтерс.

Лентата на Дани Бойл, която е с 10 номинации за "Оскар", е с четири награди "Златен глобус", а също с награда на Гилдията на американските продуценти.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !