Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Прощална вечеря с премиера в Сатирата

отпечатай новината

25.10.2017 14:17 | Видян 1287 пъти

Прощална вечеря с премиера в Сатирата

Прощална вечеря от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт е най-новата премиера в репертоара на Сатиричен театър Алеко Константинов. Тя ще се състои на 31-ви октомври на Голяма сцена, а след това на 3-ти ноември в Театър Константин Величков, Пазарджик.
Режисьор на постановката е Здравко Митков, а сценографията е дело на Петър Митев. Участват актьорите Михаил Билалов, Ана Вълчанова/ Диана Досева и Николай Урумов.

Ина Шкарова, драматург на представлението, споделя: Прощална вечеря е прекрасна интелектуална комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго, дълго след това(…) Прощална вечеря е пиеса за дълбоките, сърдечни връзки, достигнали прага на своето изчерпване.

Старите приятелства, които неусетно са помръкнали във въртележката от ежедневни работно-семейни-обществени задължения, от липсата на време да се погледнем, да се почувстваме внимателно един друг, от рутината, приплъзваща дружеските срещи в повърхностно все по-рядко общуване.

Прощална вечеря помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, подкрепя и прощава.

“Сюжетът на комедията разказва за семейната двойка Пиер и Клотилд Льокьор, които опиянени от идеята да разчистят дневния си ред, решават да организират прощална вечеря. Това е най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”. Първи в списъка „отживелици” се оказва Антоан Роайе.

И въпреки че Пиер и Клодилд стриктно спазват идеалния сценарий за прощална вечеря, приготвяйки любимата храна и музика на Антоан, бутилка вино от годината на раждането му, плюс всички ненужни подаръци от него, вечерята далеч не протича така идеално и според замисъла…

Авторите на пиесата Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт са родени през 1971г. Запознават се през 1996-та и скоро освен приятели, стават и съавтори. Сценариите за анимационната поредица Skyland и пълнометражния анимационен филм Ренесанс им спечелват репутацията на успешен и продуктивен тандем.

През 2006г. излиза първият им игрален филм Джунглата. Двамата са негови сценаристи, освен това Матийо Делапорт е в ролята на режисьор, а Александър дьо Ла Пателиер на продуцент. Премиерата на първата им пиеса Името се състои през 2010г. Постановката се превръща в събитие и получава шест номинации за наградите Молиер.

През 2014г. в театър Едуард VII е поставена втората им комедия Прощална вечеря, която има номинация Кристален глобус за най-добра пиеса и номинация Молиер за най-добра комедия. Миналата година излезе и премиерата на третата пиеса на творческия дует Всичко, което желаете.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !