профили

Уентуърт Милър

Уентуърт Милър

Рождена дата: 02.06.1972
Пол: Мъж

Уентуърт Милър е американски актьор, роден в Англия. Той става изключително популярен с ролята си на Майкъл Скофийлд в хитовия сериал „Бягство от затвора“.
Бащата на Милър има афро-американски, ямайски, английски, германски и еврейски корени, а майка му - руски, френски, холандски, сирийски и ливански произход. Уентуърт е роден в Чипинг Нортън, Оксфордшър, Англия, където неговият баща е учел.
Милър има две сестри. Семейството им се мести в Парк Слоуп, Бруклин, Ню Йорк, когато Уентуърт е на една година. Първите три гимназиални години Милър прекарва в "Мидуд" в Бруклин, където неговите приятели го наричат "Стинки" или "смрадливкото". По-късно той се мести в гимназията "Quaker Valley" в Сеуикли, близо до Питсбърг, където завършва през 1990 година. През 1995 година се дипломира в Принстънския университет със специалност "Aнглийска литература". По време на престоя си та Уентуърт участва в актьорска трупа. След това се отправя към Лос Анджелис, преследвайки кариерата на актьор. Години наред той се занимава с работа зад кулисите, преди да се посвети сериозно на явяването на прослушвания.
Първата роля на Милър е тази на чувствителния и самовглъбен Дейвид в минисериите на АВС, „Динотопия“. В следващите няколко години той изпълнява гостуващи роли в различни сериали като „Бъфи, убийцата на вампири“, „Спешно отделение“ и „Известен“. След като участва с малки роли в тези телевизионни сериали, Уентуърт играе в „Скрити белези“, изпълнявайки героя на Антъни Хопкинс като млад. Филмът е режисиран от Робърт Бентън и разглежда въпроси за раса, клас и идентичност. Хопкинс е в ролята на професор в колеж, борещ се да скрие невероятна тайна, а Милър играе същия персонаж в младите му години. Впоследствие Уентуърт се появява във филма „Подземен свят“, играейки ролята на д-р Адам Локууд. След това изпълнява гостуващи роли в „Джоун“ и „Шепот от отвъдното“, преди да се присъедини към екипа на „Бягство от затвора“.
През 2005 година Милър получава ролята на Майкъл Скофийлд в телевизионната драма на Фокс Нетуъркс „Бягство от затвора“. Участието в този сериал му печели номинация за Златен глобус за Най-добър актьор в драматичен сериал.

отпечатай новината

Новини

Уентуърт Милър подготвя ново Бягство от затвора

С острият ум и деструктивният инстинкт на Майкъл Скофийлд...

Уентуърт Милър отново се появи на червения килим

Уентуърт Милър се появи на премиерата на своя нов филм...

Звездите от "Бягствое от затвора" в нов сериал

Доминик Пърсел и Уентуърт Милър обединяват сили на малкия...

Звезда от "Бягство от затвора" призна че е гей

Актьорът Уентуърт Милър от известния по цял свят сериал...

Главсекът на МВР двойник на бандит

Главният секретар на МВР Калин Георгиев е двойник на...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !