профили

Любомир Ковачев

Любомир Ковачев

Пол: Мъж

Любомир Ковачев изпълнява ролята на Кристиан Сартори в сериала на Нова телевизия Забранена любов. Там Любо е добър, възпитан и образован мъж, който е идеалният жених. Явно кастингът е бил насочен към това, всеки актьор да е максимално близък до героя си, защото и тук, както при Фахрадин Фахрадинов, има голямо препокриване на характерите.
Ковачев е от хората, които много, ама наистина много, държат на образованието. При това е и франкофон.
Любомир обича киното и театъра от съвсем малък, но е доста притеснителен и не се престрашава да се отдаде на тази си страст. Оказва се обаче, че е нужно съвсем леко побутване, за да извади на показ това, което носи в себе си. Помага му негов добър приятел, който му вдъхва смелост да излезе на сцена. Започва да посещава любителска група по актьорско майсторство в театър Сълза и смях, а на следващата година и консултации в НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов. Тъй като винаги е смятал, че адекватното образование е от огромно значение, той заминава за Франция, за да учи във висшата театрална академия ENSATT в Лион. Там, през 2006 година, завършва актьорско майсторство.
Участва в множество спектакли, филми и реклами, като „звучи” както на български, така и на френски. Като най-значима своя роля Любомир посочва участието си във филма на режисьора Реда Мустафа Военният ботуш. Май и критиците са на това мнение, защото именно за нея му дават награда за главна мъжка роля.
Но за малко да се получи така, че да вземе приза посмъртно. Имало сцена, в която той трябвало да виси на дърво, но нещата нещо се объркали и Ковачев започнал да се души наистина. Всички от екипа решили, че просто играе, но това не било така. Спасяват живота му буквално на косъм.
Личният живот на Любомир не е белязан със скандали. Той не залага на евтина слава, а се доказва като истински актьор. Има си сериозна приятелка от година и половина. Тя също е актриса, но не иска да съобщава името й. Не е било забранена любов, а и преди не му се е случвало да изживее такава. Влюбвал се е на сцената. Може би атмосферата на цялата игра допринася за това. Оказва се краткотрайна, но хубава връзка. Чаровникът споделя, че не рядко около него има жени, които искат да са си по-близки с него. Откакто участва в сериала тази бройка е нараснала още повече. Любомир обаче е възпитан в галантния френски дух и не би се възползвал от известността си.

отпечатай новината

Новини

Касиерка събрала Любомир Ковачев с любимата му

Приятелката на актьора Любомир Ковачев,  Красена,...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !