профили

Тони Стораро

Тони Стораро

Пол: Мъж

Човекът-глас
- притежава уникален нисък топъл глас. Изключително богат тембър, голям диапазон и изразителност. Тони Стораро е перфектно рутиниран и добре владеещ гласа си изпълнител.
Албуми: Има издадени единадесет албума, над 30 видеоклипа и много награди. Реализирал е множество дуетни песни с български и балкански звезди.
Репертоар: Над 500 песни. Пее в най-различни стилове и се справя  перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.
Хитове: Сред най-големите му хитове са: „Уникат”, „200 жени”, „2, 3, 4”, „Не заслужавам”, „Бъди щастлива”, „Нема пари”, „Смело завърти”, „Милиони звезди”, „За една жена”, „Грешница”, „Ти от Рая ли дойде”, „Това сме ние”, „Престъпление” – дует с Теодора, „Замълчи” – дует с Десислава, „Прости” – дует с Йорданка Христова и много други – всички имат видеореализация.
Най-голямото му предимство: Тони Стораро има изключително присъствие на сцената. Много харизматичен и обаятелен. Владее до съвършенство импровизациите и умението да създава емоция в публиката. Самата му поява предизвиква истински фурор. Перфектен професионалист.Представяне:
Тони Стораро е артистичното име на Тунчер Фикрет Али – български турчин от гр. Шумен. Понастоящем живее и работи в гр. София и е водещ артист-изпълнител в музикална компания “Диапазон Рекърдс”.
От 2000г. Тони Стораро се утвърди като едно от най-актуалните и хитови имена в новата българска популярна музика. Уникалността си Тони Стораро развива благодарение на топлия си, плътен, дълбок и приятен за слушане глас с изключително богата орнаментика, поради което фенове и специалисти го нарекоха “Човекът-глас”.
За осем години на музикалната сцена Тони Стораро има в дискографията си единадесет емблематични албума и над 30 песни всепризнати хитове. Изпълнителят пее перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.
Първият му албум се казва “Минижуп” и му носи наградата за дебют на специализираното рейтингово сп. “Нов фолк”. През същата година излиза и успешния му дуетен албум с друго водещо име в поп фолка – Деси, наречен “Имам само теб”. Третият му албум “Нема пари” му носи титлата “Певец на годината за 2001г.”
2002г. е годината за експерименти: Тони Стораро първи в бранша записва и пуска албума “Live party”, в който са включени песни от Балканите, записани изцяло на живо с голям оркестър. Успехът от този невиждан дотогава проект не закъснява.
Петият му албум “Карай да върви” /2003г./ оставя Тони Стораро в историята на българския поп фолк с безспорния едноименен хит.
През 2005г. Тони Стораро затвърждава върховите си позиции на любим изпълнител в поп фолка. Албумът “За една жена” ражда тоталните хитове “За една жена” и “Грешница”, които се запяват масово. Всяка песен в този албум е с динамично, различно и екзотично звучене и предлага музикалното богатство на Ориента, поднесено по възможно най-комерсиален начин. Използваните звуци и луповете са уникални и специално възложени за изработка в звукозаписно студио в Германия.
През същата година Тони Стораро взема приз за “Виртуозно майсторство” на Осмите годишни награди на сп. “Нов фолк”.
Много веселие и купонджийско настроение създава Тони Стораро със следващия си албум “Теб обичам” /2005г./ В него се откроява дуетът му с примата на българската естрада Йорданка Христова, която е впечатлена от таланта на Тони Стораро.
През декември 2006 излезе албумът на гласовития изпълнител “Балканско сърце”, в който той е събрал на едно място като свои дуетни партньори едни от най-големите имена на балканската музика - сръбската звезда Йована, новият Таркан- младата турска надежда Бурак Азис, Десислава и кралицата на балканската музика- магнетичната Джансевер.
Следващият албум на Тони Стораро – десети поред бележи своеобразен юбилей в кариерата на попфолк изпълнителя. Той се казва „Best vol.1” /2007/ и в него са събрани част от най-големите хитове на Стораро през годините, както и новите хитове „Не заслужавам” и тоталният хит „2, 3, 4”, с който Тони Стораро завладя класациите и сърцата на феновете.
През тази година изпълнителят напълно сразява конкуренцията и получава две престижни награди:2007г. – Награда за „Изпълнител на 2007-ма” на Първите годишни музикални награди на Фен ТВ.2007г. – Награда за „певец на 2007-ма” на 10-тите награди на сп. „Нов фолк”Върху всички албуми на гласовития певец работят утвърдени в България и чужбина хит-мейкъри и текстописци.
Тони Стораро е желан дуетен партньор. Освен с досега споменатите Деси и Йорданка Христова, уникалният изпълнител има съвместни песни със Софи Маринова, Таня Боева, Азис, а сега и с Теодора.   
Задграничните изяви на Тони Стораро са доказателство за интереса към него не само в нашата страна, но и извън пределите й. Той гастролира неведнъж в Гърция, Испания, Белгия, Холандия, Германия… Голям е интересът към него и в Съединените американски щати.
През 2005г. Тони Стораро е специален гост на промоцията на магнетичната Джансевер в Германия, а на една сцена “Човекът-глас” е пял с Драгана Миркович /Сърбия/, Тоше Проески /Македония/ и др.
На 2.06.2006г.Тони Стораро “нагря до червено” емоциите на публиката, дошла на концерта на турската мегазвезда Таркан в Зимния дворец в столицата. Като специален гост на концерта “големият” Тони беше лично поканен от организаторите на събитието- Sofia music enterprises.
През май месец 2008г. Тони Стораро, когото често наричат българския Василис Карас, заради приликата в гласовете на двамата изпълнители, пя на една сцена с Карас в столичен клуб и доказа, че по нищо не отстъпва на гръцкия си колега.
През същата година една от хитовите песни на Тони Стораро – „За една жена” бе включена в реалитито Music Idol 2 в България.
В края на 2008 година – непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, на пазара се появява единадесетия албум на Тони Стораро. За първи път е постигната целта на издателската компания „Диапазон Рекърдс” и на самия Тони Стораро – проектът да бъде запазен затворен за публиката до неговата пълна реализация. В него има 11 напълно нови за аудиторията песни, които Тони Стораро е изпълнил много виртуозно. Албумът е  многообещаващ и издържан във всяко едно отношение.2009г. – Тони Стораро получава три престижни награди за „Изпълнител на 2008”:
1. Изпълнител на годината на Вторите Годишни Музикални Награди на Фен ТВ.
2. Певец на годината от сп. Нов фолк
3. Изпълнител No1 на любовни песни – от радио Романтика.Девизът на Тони Стораро е: “Вярвай!”

отпечатай новината

Новини

Откровения от семейство Стораро

Без типичното безгрижно детство е останал малкият син на...

Тони Стораро е в болница с коронавирус

Фолкпевецът Тони Стораро е приет в болница с коронавирус,...

Синовете на Тони Стораро го разплакаха

Братът на Фики Стораро - Емрах,  изненада...

Тони Стораро избяга от Фики заради коронавируса

Тони Стораро ще прекара следващите седмици далеч от сина...

Тони Стораро заведе внучето на море

Поп-фолк певецът Тони Стораро заведе внучето си на море....

Тони Стораро: Обиден съм на Азис

„Малко съм сърдит на Азис”. Това сподели в...

Тони Стораро откупи свободата на малкия си син срещу 20 бона

Голяма драма сполетя известната фамилия Стораро, научи...

Няма коментари към този профил !