профили

Сара Джесика Паркър

Сара Джесика Паркър

Рождена дата: 25.03.1965
Пол: Жена

Сара Джесика Паркър е родена на 25 март 1965 година в Нелсънвил, Охайо, САЩ. Позната е на широката аудитория преди всичко като Кари Брадшоу, героинята от популярния тв сериал Сексът и градът. Но истинската Сара е много далеч от шеметната, невротична нюйоркчанка. Упоритата работа е част от тежкото й детство – тя е едно от осемте деца, родителите й са на социални помощи по онова време.
 Сара се възполва от злополучното си детство, за да придобие мотивация да стане голяма звезда. Вероятно това е и типичната огнена амбиция на един истниски зодиакален Овен. Крайният резултат е - жена, сякаш създадена специално за Бродуей, надарена с трите неща, които се ценят най-високо там: певчески, танцови и актьорски способности. 
Подготвена добре в пеенето и танците, още като дете Сара е избрана в състава на бродуейската продукция The Innocents, което става и причина семейството да се премести в Ню Джърси.
Вече професионална изпълнителка, учила в American Ballet School и Професионална детска школа, Сара е избрана и в състава на Звукът на музиката (заедно с четирима роднини) и накрая се оказва в главната роля на бродуейския хит Ани.
След година в ролята на волното сираче, Сара се записва в гимназията Dwight Morrow, като междувременно продължава да трупа кредити в актьорското си резюме – в един тв филм и в една от главните роли в комедийния тв сериал Square Pegs през 1982.
След завършването на гимназията Сара решава да се отдаде напълно на театъра и киното, вместо да продължи образованието си. По-малко от година след Square Pegs, Сара вече получава второстепенни роли в няколко филма и главната роля в тийнейджърския Girls Just Want To Have Fun. Следват още роли в тв филми и сериали и най-накрая роля в по-голям филм като любовница на Стив Мартин в комедията от 1991 L.A. Story.
Скоро започват да се редят и по-сериозни участия – с Никълъс Кейдж в Меден месец във Вегас (1992), Hocus Pocus (1993), с Брус Уилис в Точен прицел (1993) и Ед Ууд (1994). Като голяма почитателка на Уди Алън, Сара е щастлива да играе заедно с него в тв филма The Sunshine Boys през 1995, а същата година получава и главната роля в Miami Rhapsody.
1996 е напрегната година с роли в Клуб Първа съпруга, If Lucy Fell, Extreme Measures и Марсиански атаки. Докато си създава име в киното, Сара печели и уважение като театрална актриса с главната си роля като куче (трудно е за представяне, но е вярно) в оф-бродуейската постановка на Sylvia, и на Бродуей с How to Succeed in Business Without Really Trying (където играе и настоящият й съпруг Матю Бродерик), и в номинирания за Тони Once Upon a Mattress.
Но звездният час на талантливата актриса идва с ролята на манхатънската журналиска – авторка на рубрика за секса - Кари Брадшоу в сериала на HBO Сексът и града.
Ролята сякаш е писана буквално за нея и Златният глобус за най-добра актриса през 2000 година не беше изненада за никого.
 

отпечатай новината

Новини

Сара Джесика Паркър блести във Верона

Сара Джесика Паркър изглеждаше сензационнo  на...

Сара Джесика Паркър дава съвети за Развод

Криза на средната възраст или развод? Сара Джесика Паркър...

Сара Джесика Паркър с близначките в Сицилия

Актрисата Сара Джесика Паркър е на семейна почивка със...

Сара Джесика Паркър на 53

Актрисата от "Сексът и градът" Сара Джесика...

За кого ще гласува Сара Джесика Паркър

След като преди седмица звездата от „Сексът и...

На пазар със Сара Джесика Паркър срещу 400$

Airbnb стартира нова секция "Впечатления" в Ню...

Сара Джесика Паркър се изповяда

През тази година Сара Джесика Паркър навърши 52....

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !