профили

Кайл Маклоклан

Кайл Маклоклан

Рождена дата: 22.02.1959
Пол: Мъж

Кайл Маклоклан (на английски: Kyle MacLachlan) е американски актьор, роден на 22 февруари 1959 година в Якима, Вашингтон. Известен е най-вече с главната си роля в сериала на режисьора Дейвид Линч „Туин Пийкс“ (1989-1990), превъплъщавайки се в екстравагантния специален агент на ФБР Дейл Купър, считан от мнозина фенове и критици за най-добре изиграния и емблематичен филмов характер в историята на съвременната телевизионна индустрия. Маклоклан участва и в поредица други филми на Дейвид Линч, включително малка роля в дългометражния игрален филм „Туин Пийкс: Огън, следвай ме“ през 1992, който представя предисторията на телевизионния сериал.

Той има „Златен глобус”, но и „Златна малинка”. Имал е някои от най-красивите жени в света. Става баща чак на 49 години и гледа първокласник. Големият му късмет е, че среща режисьора Дейвид Линч, който се вдъхновява от родната му дълбока провинция – северозадан Алия щат Вашингтон за измисленото градче Туин Пийкс, което превръща в култов сериал.  

Когато дебютира в позабравената днес, но препълнена с легендарни звезди от киното и попмузиката суперпродукция „Дюн” през 1984 г., Кайл Маклоклън е оплют от критиката. След този провал, който преживява на крехките 25 години, той е на път да се откаже от всичко. Две години е без работа. И тогава късметът му проработва. Среща шантавия режисьор Дейвид Линч, който му дава главната роля в екстравагантния си филм за задния двор на Америка – „Синьо кадифе”. С това превръща странния северняк в звезда на Холивуд. Въпреки че има още 35 филма, сред които и „Процесът” по Кафка, Кайл никога повече не получава признание. Но си изработва стил и характерен профил на странен умник, който гори не от сексуална, а от интелектуална енергия. Но е трудно да се каже, че има голям успех в киното. Нещо повече – за участието си в стриптизьорската драма „Шоугърлс” даже му е присъдена най-срамната награда в киното – „Златна малинка”. Добре, че отново Дейвид Линч му идва на помощ. От Маклоклън се иска нещо много просто – да направи същото като в „Синьо кадифе”, само че в ролята на агент от ФБР

в тв сериала „Туин пийкс”. Успехът се оказва световен и Маклоклън се връща в света на звездите със страшна сила.”Туин Пийкс” не е само рейтингов, той прави подценявания от актьорите жанр „тв сериал” първокласна работа. Това е първият от революцията на телевизионните филми, които днес нито по бюджет, нито по респект отстъпват на най-мощните кинопродукции, че дори ги удрят в земята, ако си говорим честно. Доказателство е самият Кайл Маклоклън, защото самият той, освен в „Туин Пийкс”, се снима и в други две култови поредици – „Сексът и градът” и „Отчаяни съпруги”, както и в много още поредици като „Закон и ред” или „Как срещнах майка ви”.

Брюнетът е роден в също толкова забутано градче на име Якима, колкото е измисленият Туин Пийкс, в същия забутан щат Вашингтон, прочут с мистичните си гори, многото води и людите хора. Семейството му е богато – пиарка и адвокат, който играе на борсата, са заможните му родители. До днес двамата му по-малки братя си живеят в северозападната провинция. А той напуска родния край с диплома от университета в своя  щат.

Севернякът се отправя да превзема Холивуд и 2 години чака шанса си

Разчита на приликата си с една от най-големите легенди от златните години на киното – Кари Грант. Това ще бъде експлоатирано като тема и в „Туин Пийкс”, и дори в биографичен филм за митичния хубавец на киноиндустрията от минали времена, където Кайл го играе безпогрешно. Той много държи на актьорската професия и често се включва в не тъй добре платени, колкото престижни театрални проекти по Шекспир. Интересно е да се знае едно обстоятелство, което може би щеше да промени целия му път в живота.
През 1990 г., когато Дейвид Линч иска да го снима в своя нов проект „Туин Пийкс”, който обаче е пробен за медийния гигант АВС, той има друга оферта. Която всеки, в тогавашния контекст, би оценил като много по-надеждна за правене на кариера и получаване на пари. Предложението е от конкурентния тв гигант Ен Би Си за главната роля в сериала „Страсти”.

За една бройка Кайл да избере тъпата сапунена опера пред мистерията

Но късметът го спасява от провал. И му се отплаща многократно, защото догодина ще има пореден сезон на „Туин Пийкс” с негово участие. Което за него е пореден ангажимент, по който трябва да работи тази година, наред със сериала „Портландия” –а за съседния щат Орегон и неговата столица. Наред и с озвучаването на анимационната суперпродукция „Наопаки”, чиято премиера беше на фестивала в Кан преди 2 седмици.
Тих и скромен на вид, Кайл е истински шампион в свалките. През 1993 г. по време на рекламни снимки за универсален магазин, той среща легендарния супермодел – по онова време на върха на славата си – канадката Линда Еванджелиста. Любовта е от пръв поглед. Линда започва да се среща и да спи с актьора, независимо, че по онова време е женена. И то за човека, който я е лансирал в кариерата – боса на най-силната в онази епоха модна агенция „Елит”  Жералд Мари.

Възможно ли е красавицата да е използвала връзката  за пиар

Защо? По онова време срещу фирмаата на съпруга й започват разследвания, които довеждат до изключително медийно шумни разкрития, които съсипват агенцията. А любовта с Кайл послужва на Линда като повод за развод. С който пък тя успява да спаси немалко от семейните ценности. Вероятно, за да заглуши воя на недоброжелатели, Еванджелиста се сгодява за Маклоклън през 1998 г. Но някобко месеца по-късно се разделя с Кайл, защото се оказва бременна от френския футболист Фабиен Бартез. Това пък налива допълнителна вода в мелницата на злите езици.
След 3 години самота, Кайл минава под венчило за продуцентката Дезире Грубер. Синът им Калъм Лион Маклоклън се ражда едва през 2008 г., когато таткото е на цели 49 години. Семейството живее в Ню Йорк. Но притежава винарна в щата Вашингтон из чиито лозя двете любими кучета на фамилията тичат наволя.
За нашия сериал обаче най-важната женска история на Кайл е друга. По време на снимките на „Туин Пийкс” той успява да свали красавицата Лара Флин Бойл – известна на зрителите с името на героинята си Дона. Повече за нея и другите известни мъже вн живота й – в утрешния епизод.

отпечатай новината

Новини

Кайл Маклоклан - животът след Дейвид Линч

Една година след новото пътуването до Туин Пийкс, този...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !