профили

Андрей Слабаков

Андрей Слабаков

Рождена дата: 13.08.1960
Пол: Мъж

Най-злият език сред родните режисьори Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност Кино и телевизионна режисура. Дебютира в родното кино като актьор с ролята на Бойчо Огнянов в Под игото – филм, направен по поръчка на БНТ и излъчван като сериал.

От 1991 до 1994 г. работи в Италия за телевизионните компании RAI 1 и RAI 2. Освен това Слабаков върти кирка и лопата и калява дух и тяло в италианското селско стопанство.

Единственият му игрален филм е Вагнер (1998 г.), на път е втори, а някои от документалните му творения са Евреите в България (1995 г.), Али Мехмед - самотният поет и смисълът на живота (2000 г.).

Максима на Слабаков е да говори това, което мисли, дори да не е прав. Умереният оптимизъм е успешната му формула в живота.

Сам се определя като човек, лишен от недостатъци, като разпознава в себе си единствено скромността като пречка. Прочут е с откровеното си и парещо чувство за хумор, което не успя да скатае и в ролята си на зъл език в Биг брадър 3.

Родителите му Петър Слабаков и Кина Дашева са актьори. Твърди, че нищо не е наследил от тях. Съпругата му Ернестина Шинова също е актриса. Позната е на широката публика от киното, театъра, но и от ексцентричните си участия в тв програми, режисирани от съпруга й. Андрей и Ернестина имат дъщеричка Йоанна.

Прочут риболовец – повече като начин да се разтовари, Андрей може да бъде засечен да разпуска най-вече с въдица в ръка. Негово завидно риболовно постижение е 46-часов маратон на река Видима.

отпечатай новината

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !