Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Откраднаха Оскара на Франсис Макдорманд

отпечатай новината

06.03.2018 16:28 | Видян 2734 пъти

Откраднаха Оскара на Франсис Макдорманд

Франсис Макдорманд успя да загуби безценната си статуетка Оскар броени часове, след като я почули за играта си в Три билборда извън града. Актрисата установила, че наградата липсва, след като празнувала на официалното афтърпарти на Академията - Governors Ball, откъдето трябвало да мине, за да изпишат името ѝ на Оскара. Тя се разсеяла, изпуснала от очи наградата, при което неизвестен мъж я взел и избягал от залата.

Франсис Макдорманд приела много тежко загубата, започнала да търси навсякъде статуетката, но в крайна сметка напуснала плачейки, а съпругът ѝ Джоел Коен се опитвал да я успокои.

По-късно полицията арестува човека, за когото се подозира, че е отмъкнал статуетката. Той е на 47 години, чернокож е, казва се Тери Браянт. Франсис Макдорманд получила Оскара си обратно и драматичната случка е вече в миналото.

Любопитен факт че, че статуетките Оскар могат да се продават само нелегално. Според Академията за филмово изкуство реалната пазарна стойност на статуетката е точно един долар.

От 1950 г. организаторите на наградите изискват от всички спечелили да подписват декларация, според която нито те, нито наследниците им имат право да продават статуетката, без преди това да са я предложили на Академията. А тя, от своя страна ще им даде ни повече, ни по-малко от един долар.

Естествено, никой не е толкова луд, че да го направи. Затова пазарът на черно процъфтява. Според сп. Форбс около 150 статуетки са продадени незаконно от създаването на най-престижните филмови отличия досега. И цената им на черния пазар определено не е един, а средно 1,5 милиона долара.

EVA

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !