Тарантино слуша новата песен на Тома...

Качествена българска музика с напълно ново звучене -...

Молец, 100 Кила и Васил Петров част...

• От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на...

Криминална интрига в Рецепти за любов и убийство

отпечатай новината

17.05.2018 14:10 | Видян 775 пъти

Криминална интрига в Рецепти за любов и убийство

Изключителен микс от криминална интрига, любов и кулинарни предизвикателства ще намерите в романа "Рецепти за любов и убийство", който излиза с печата на издателство "Слънце".

Действието в книгата се развива сред екзотиката на природния резерват Клайн Кару в Южна Африка. Главната героиня тани (превежда се „леля“) Мария обича да готви и списва кулинарна рубрика в местния вестник. Там работят още главната редакторка Хати и Джес – млада репортерка. По идея на Хати рубриката започва да помества освен кулинарни и различни житейски съвети.

Тя бързо набира скорост и се превръща в отдушник за местните. Сред купищата писма, които получават, се откроява едно анонимно писание от отчаяна жена. Само след дни Мартин, авторката на писмото, е намерена убита, с премазана глава. Тани Мария и Джес решават да започнат собствено разследване. Подозренията им падат върху съпруга на убитата, после върху нейна приятелка, но ситуацията се оказва доста по-заплетена.

Една нощ двете се промъкват в къщата на престъплението, в същото време идва човекът, който се грижи за имота. Внезапно проехтява изстрел и той е убит на място. Кръгът на заподозрените се разширява. Тани Мария получава зловеща заплаха, че ако не се оттегли, ще я сполети същото. Но двете с Джес не се отказват и още по-упорито продължават разследването си. Джес е отвлечена, животът на тани Мария е застрашен. Кой се крие зад всичко това?

Развръзката е неочаквана, развитието на случаите от читателските писма – интригуващо. А в края на книгата има вкусни рецепти за ценители. Авторката на романа Сали Андрю живее с партньора си в Южна Африка. Дълги години е била обществен активист. Сега е писател на свободна практика. „Рецепти за любов и убийство“ е първата ѝ книга.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !