Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Анна-Мария Чернева: Мечтая да съм първата жена БГ космонавт

отпечатай новината

23.05.2018 13:03 | Видян 6538 пъти

Анна-Мария Чернева: Мечтая да съм първата жена БГ космонавт

Плеймейтката и актриса Анна-Мария Чернева е готова да стане първата жена БГ космонавт, пише Хотарена. Красавицата от малка мечтае за полет към звездите, но през последните години нейният интерес нараства.

„Бих се пробвала. Наясно съм колко е трудно да се оцелее. Малко ме е страх, че може да умра, но ако взема твърдо решение, ще се подложа на цялостна подготовка. Наясно съм колко е важно да се спортува”, добавя още тя.

Чернева вече е започнала практическа подготовка по проучване на звездите. Тя планира през есента да запише магистратура Астрономия в Софийския университет.

„Четох програмата и видях, че няма да има чак толкова много формули и физика. Ще бъде по-лесно за усвояване" — самонадъхва се Анна-Мария.

"Когато бях на 5-6 години, макар майка ми да ми купи далекоглед. В стаята ми имаше светещи звезди. Сега често се редя на опашка в обсерваторията. За последно чаках до 12.30 часа, за да видя най-големия кратер на луната Тихо Брахе”, додава още тя.

Именно естествения спътник на Земята е най-реалната цел на Чернева за нейното първо космическо пътешествие.

„Ще бъде най-лесно да се стигне до там”, коментира Анна-Мария. „На Венера е много интересно, но няма как да оцелея, защото е далеч от Слънцето. А при Меркурий е обратното — много е топло.”, споделя още тя.

Звездата от София — ден и нощ също така е убедена, че съществуват и извънземни. „Едва ли само ние сме единствените разумни същества във Вселената”, добавя Анна Мария. "Ясно е, че има живот. Не съм много убедена дали те са сред нас”, обаче казва още тя.

Освен това моделката е и ясновидка, като показа отлични гадателски умения с част от дербитата на световното по футбол, използвайки рисунки на националните флагове на съперниците върху силикона си.

А вибрациите по кожата показваха кой ще бъде победителят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !