Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Човешкото тяло - Науката в нас удължава престоя си в София

отпечатай новината

23.05.2018 14:19 | Видян 935 пъти

Човешкото тяло - Науката в нас удължава престоя си в София

Изложбата Човешкото тяло - Науката в нас ще остане в столицата ни до 30-ти юни, вместо до първоначално планирания край на месец май, поради високия интерес към експозицията, особено от страна на училища.

До момента хиляди посетители са разгледали изложбата, като най-голям интерес проявяват млади хора, ученици и деца на възраст 6-12 години, заедно с техните родители. Образователната експозиция гостува в България Мол от средата на месец април и представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, включително и 8 цялостно запазени човешки тела.

Човешкото тяло - Науката в нас е в София вече месец, като последните 10 дни посетителите имат възможност да видят на живо не само оригиналните експонати в изложбата, но и 60 чисто нови светлинни информационни табла, които представят подробни схеми и визуализации на системи и процеси в човешкото тяло, а също и скици от знаменития италиански художник и изобретател Леонардо да Винчи.

Да Винчи е един от първите изследователи на човешката анатомия, извършил и документирал в детайли дисекция на човешко тяло.

„През последните месеци получихме доста богата обратна връзка по отношение на изложбата и с цел нейното обогатяване, решихме да инвестираме в създаването на 60 нови светлинни информационни табла, посветени на системите в човешкото тяло, които напълно промениха облика на експозицията и допринесоха за цялостното позитивно изживяване на посетителите. Дизайнът и производството на таблата са осъществени в Италия, като те се представят за първи път тук, в България“, коментира продуцентът на изложбата Езекиел Пеня от аржентинската компания Aurea Exhibitions.

На място в самата зала са на разположение и гидове – специалисти в сферата на медицината и рехабилитацията, до които посетителите могат да се допитат за подробности относно различните експонати и допълнителни любопитни факти за човешкото тяло. Човешкото тяло – Науката в нас – е в Bulgaria Mall до 30-ти юни и е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети се продават на място и са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !