Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Хотел Европа в Сараево е 2 в 1, но си струва само Бечката кафана

отпечатай новината

13.07.2018 15:13 | Видян 4908 пъти

Хотел Европа в Сараево е 2 в 1, но си струва само Бечката кафана

Въпреки, че е петзвезднияТ хотел на Сараево, Европа в самия център на босненската столица отстъпва приза на TripAdviser 2018 за града на Isa Begov Hamam Hotel, а в Booking.com изостава с 8,3 към 9,1 като обща оценка.

Европа е реновираният стар Титов хотел. Зданието е като разделено на две. И то, сякаш наопаки.
Откъм ориенталската по дух и източна по посока част на центъра е неговото модерно крило, гледащо към чудесно организираната градина със съвременен тренди бар, съседстващ с разкопки от древността и прочутия базар – безистен: най-големия туристически капан за посетителите на столицата на Босна и Херцеговина.

Откъм европейската по дух и западна по посока част на центъра е неговото ретро соцкрило, което е на успоредна на пешеходната улица с единствените в Сараево бутици на световни брандове като Бос, която пък води към католическата катедрала на главната улица на този оригинален град.

Както разбираме на място, историята на хотела е по-стара от Югославия – империята на Тито. Защото той  е отворен на това място, но в несъществуваща вече сграда по време на австрийския протекторат, когато е и построена голяма част от центъра на Сараево.

Духът на онова време днес носи Бечкана кафана или Виенското кафене, което е най-хубавото нещо в хотел Европа. Направено е в характерния за столицата на хабсбургите стил. Лъснатите черрвеникави ламперии, големите витрини, красивите колички, с които разнасят сладкишите придават усещане за спокойствие, уют и величие, каквото рядко се среща в този град.

Все пак, малко по надолу по улицата, на която е главният вход на сладкарницата и хотела, се намира най-прочутата кебапчийница в цяла Босна – Жельо, която върви толкова добре, че има „филилиали” с номера 2 и 3 на същата тази възтясна пътна артерия. Хората денонощно си вземат големи пити, в които като в джоб сервират напъхани 15 телешки кебапчета, които се поднасят с йогурт, както тук наричат своя безводен и безсолен айран.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !