Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Безос със $150 млрд.е най-богатият в историята

отпечатай новината

17.07.2018 13:28 | Видян 1692 пъти

Безос със $150 млрд.е най-богатият в историята

Състоянието на основателя на Amazon.com Джеф Безос надмина 150 млрд. долара по време на търговията в Ню Йорк в понеделник сутринта (местно време) според Bloomberg Billionaires Index.

Това е с около 55 млрд. долара повече от втория по богатство в света - съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, пише Bloomberg. Така Безос стана най-богатият човек в модерната история.

54-годишният Безос изпревари Гейтс при коригирани спрямо инфлацията условия.

Границата от 100 млрд. долара, която Гейтс достигна за кратко през 1999 г. в разгара на дотком балона, се равнява на около 149 млрд. долара днес. Това прави главния изпълнителен директор на Amazon по-богат от всички останали на Земята от поне 1982 г., когато Forbes публикува за първи път своята класация за богатство.

Безос премина границата точно когато Amazon се подготвяше да стартира своята 36-часова лятна разпродажба - събитие, което нарича Prime Day.

Цената на акциите на компанията достигна 1825,73 долара в 11:10 ч. местно време в Ню Йорк, увеличавайки ръста си за тази година до 56%, като пък донесе на Безос богатство от 150,8 млрд. долара.

Състоянието му се е увеличило с 52 млрд. долара през тази година, което е повече от цялото богатство на Мукеш Амбани, новообявеният най-богат човек в Азия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !